Deze vijf belangrijke lessen leerden we van ‘Sex Education’ op Netflix

Series |

Op vrijdag 17 september is het zover! Dan laat Netflix het derde seizoen van ‘Sex Education’ op ons los. In dit gloednieuwe deel zullen we zien hoe het is gesteld met Erics en Adams relatie, maar ook hoe Jean zich voorbereidt op het nieuwe moederschap en hoe Otis omgaat met de vele romantische verhalen die hij op zijn weg tegenkomt. Heel wat nieuwigheden dus, waar gelukkig ook tal van levenslessen in vervat zitten.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nee is nee

Heel wat tieners hebben moeite om ‘nee’ te zeggen. Dat blijkt ook uit ‘Sex Education’ waarin de personages leren om stap voor stap leren voor zichzelf op te komen. We zien bijvoorbeeld hoe Otis (Asa Butterfield), Maeve (Emma Mackey), Eric (Ncuti Gatwa), Adam (Connor Swindells), Jackson (Kedar Williams-Stirling) en Aimee (Aimee Lou Wood) steeds meer en meer voor zichzelf op beginnen te komen en hun frustraties uiten tegenover hun partners, familie en vrienden. Het resultaat van dit alles zijn diepere vriendschappen en relaties en daar kunnen we enkel maar blij om zijn.

 

Seksualiteit

In ‘Sex Education’ draait alles om… juist ja! Of je nu homo, lesbisch, bi, pan of aseksueel bent, álle thema's komen aan bod. We zien in de serie enkele personages probleemloos ontdekken wat hun seksuele voorkeuren zijn, maar ook dat sommigen het enorm moeilijk hebben om uit de kast te komen. Denk maar aan Adam die gebukt gaat onder de opvoeding van zijn ouderwetse vader en daardoor maar moeilijk met zichzelf in het reine komt. Gelukkig krijgt hij hulp van Eric en groeien de twee alsmaar dichter naar elkaar toe.

 

Vriendschap boven alles

Wat zou het leven zijn zonder vrienden en vriendinnen? Die vraag hoeft Aimee zich gelukkig niet te stellen nadat ze werd aangerand op een bus. Haar vrienden zijn er immers om Aimee te helpen en haar opgelopen schrik voor het openbare vervoer en mannen te overwinnen. Gelukkig kon ze deze uitdaging en haar trauma in een veilige, gesteunde omgeving overwinnen.

 

Ook ouders zijn maar mensen

Niet enkel de tieners uit ‘Sex Education’ worstelen met zichzelf, ook hun ouders hebben elk hun katjes te geselen. Zo ontdekt Adam dat zijn moeder gaat scheiden van haar man, botsen Otis en zijn moeder steeds vaker op elkaar en is Eric bang dat zijn moeder zijn geaardheid niet zal aanvaarden. Gelukkig lijken zowel de jongeren als de ouderen volwassen genoeg te zijn om de strijdbijl op tijd te begraven en van elkaar te leren.

 

Om hulp vragen

Hulp vragen mag dan wel niet makkelijk zijn, toch is het de eerste stap naar een betere tijd. Soms wordt er richting vrienden of familie gekeken, maar even vaak moeten professionele hulpverleners in de bres springen. Dat merkt ook Jean. Zij wordt aangesteld als schooltherapeute en krijgt heel wat leerlingen over de vloer. Onder wie een leerlinge die ontdekt dat ze aseksueel is. Gelukkig maar dat Jean ook deze studente ervan kon overtuigen dat er helemaal niets mis is met haar. Integendeel, ze stelt haar gerust met de volgende woorden: "Sexuality is fluid. Sex doesn't make us whole. And so, how could you ever be broken?"

Ontdek het derde seizoen van Sex Education’ vanaf 17 september op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top