‘Axel Gaat Binnen’ is terug, verwacht je aan straffe verhalen

Vanavond start op VTM een nieuw seizoen van ‘Axel Gaat Binnen’, waarin Axel Daeseleire zich enkele dagen inleeft in bijzondere plaatsen die gewoonlijk gesloten zijn voor het publiek. Vijf dagen en vier nachten leeft hij mee op het ritme van de bewoners en dat levert enkele aangrijpende en mooie verhalen op.

In het nieuwe seizoen van ‘Axel Gaat Binnen’ bezoekt Axel Daeseleire onder andere het zeepreventorium – waar hij met kinderen en jongeren met obesitas verblijft - en een luxerusthuis. De eerste aflevering van het tweede seizoen, die vanavond om 21u45 te zien is op VTM, speelt Axel een thuismatch in De Markgrave in Antwerpen, een centrum voor 48 bewoners die blind of slechtziend zijn en daarom niet zelfstandig kunnen wonen.
 
In het blindeninstituut leert Axel personen kennen die blind werden na een opzettelijke verkeerscrash, door diabetes… en leeft hij zich in in de wereld van iemand met tunnelzicht. Van tragiek tot mooie momenten en een vleugje humor: telkens opnieuw komt Axel de meest opmerkelijke verhalen tegen. En dat was in het vorige seizoen niet anders.

Schrijnend tot hoopvol

Zo ontmoette Axel in het eerste seizoen personen met een verstandelijke beperking die hun dromen, zoals een kinderwens, niet kunnen vervullen. Met de levensdroom van een andere bewoner kon Axel dan weer wel helpen. Patrick wilde namelijk altijd al eens op VTM komen.
 
In het UZ in Gent hoorde Axel schrijnende, maar ook hoopvolle verhalen. Zo sprak hij met de 19-jarige Sara-Fien, die diep zat toen ze hoorde dat ze nooit meer zou wandelen, maar nu vecht om zo veel mogelijk van haar leven te maken. En hij was getuige van de hereniging van Claudiu en Simona, die elkaar na een ontploffing op een boot vier maanden niet konden zien.
 
Axel sprak ook met drugsverslaafden, van de 42-jarige Luigi die na jarenlang heroïnegebruik van zijn verslaving af wil geraken tot de 33-jarige Timothy, die al op negenjarige leeftijd voor het eerst heroïne kreeg aangeboden. Veertien jaar lang was hij afhankelijk van de harddrugs, maar toen Axel hem ontmoette, was hij twee jaar clean en op weg om zijn leven weer op te bouwen. “Als kind stond ik er niet bij stil. Ik vond het fascinerend”, getuigde hij. Het nieuwe seizoen heeft dus grote schoenen te vullen.

Bekijk het nieuwe seizoen van ‘Axel Gaat Binnen’ vanaf woensdag om 21u45 elke week op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top