De Brusselse regering trekt van 22 tot 24 september naar Parijs voor de jaarlijkse Brussels Days. Het gaat om een evenement waarmee de hoofdstad haar positie op het wereldtoneel wil verstevigen en haar economie in de kijker wil zetten.
De Brussels Days werden eerder georganiseerd in onder meer New York, Londen en Peking. De regering wordt volgende week vergezeld van ondernemers en partners uit de toeristische sector. Samen zullen ze netwerken met bedrijven en lokale instanties, tijdens conferenties en politieke ontmoetingen.

Fransen vormen de grootste groep toeristen in Brussel, met 11 procent van de overnachtingen. Frankrijk is ook het derde exportland voor Brussel, goed voor 12 procent van de totale uitvoer. Jaarlijks wordt er voor ongeveer 2 miljard euro aan Franse goederen geïmporteerd in Brussel.

"Het belang van deze missie kan niet genoeg worden benadrukt", zegt minister-president Rudi Vervoort. "Onze toeristische en economische sector hebben zwaar geleden onder de gevolgen van de gezondheidscrisis. De balans van de voorbije zomer is weliswaar bemoedigender dan in 2020, maar de toestand blijft zorgwekkend."