Vanaf morgen verdwijnen alle socialemedia-accounts van de Amerikaanse zangeres Lana Del Rey. De 'Video games'-zangeres zegt dat ze nieuwe uitdagingen aangaat, die privacy en transparantie vereisen.
Lana Del Rey heeft bijna 10 miljoen volgers op Twitter en meer dan 20 miljoen volgers op Instagram, maar vanaf morgen (13 september) is dat verleden tijd. Deze morgen kondigde ze in een video aan dat ze alle socialemediaprofielen zal deactiveren: "Dat is simpelweg omdat ik zo veel interesses en andere jobs heb die privacy en transparantie vereisen."

Daarmee verwijst ze onder meer naar haar spoken-wordalbums, poëzieboeken en muziekalbums: "Ik ben nog steeds erg aanwezig en ik hou van wat ik doe, ik ben hier voor de muziek, maar ik zal ook wat andere wegen inslaan", aldus de singer-songwriter.

De zangeres wil nog steeds gezien worden, maar dan via haar muziek in plaats van via posts op sociale media: "Ik wil jullie hartelijk bedanken om mij te blijven zien door de muziek. Het is belangrijk om gezien te worden, maar het is ook belangrijk om gezien te worden door de mensen dichtbij jou, de mensen die je kent en die je vertrouwt." Ze gaat verder: "Op dit moment wil ik mijn cirkel een beetje dichterbij houden en mijn andere interesses en vaardigheden verder ontwikkelen."

In haar video van bijna drie minuten geeft ze tot slot ook al enkele details mee over haar nieuwe album 'Blue Banisters' dat in oktober verschijnt. Het wordt een compilatie-album van oudere en nieuwere nummers en sommige nummers zijn geschreven door vrienden en leden van de Del Rey-familie.