Dit weekend vonden de kwartfinales van de European Masters plaats. De affiche van de halve finales is dus bekend: Karmine Corp (FR) neemt het op tegen BIG (ALL), en Misfits Premier gaat de strijd aan met Fnatic Rising.

Het is ongetwijfeld het meest gevolgde toernooi van League of Legends op dit moment. Na het einde van de reguliere seizoenen in de nationale kampioenschappen, werden de beste rosters bekroond met een deelname aan de European Masters, dat al zo’n twee weken aan de gang is.

Afgelopen weekend vonden de kwartfinales van de competitie plaats. In de eerste match klopte Fnatic Rising, het jeugdroster van de bekende organisatie, de Spanjaarden van Movistar Riders. Zo verzekerde Fnatic Rising zich van het eerste ticket voor de halve finales.

BIG voegde zich vrijdagavond bij Fnatic door PDW, de laatste hoop van Polen, in de vernieling te spelen. Het team eindigde als tweede in groep B, die bekend stond als de makkelijkste van de vier, en behaalde vijf overwinningen en één nederlaag.

Spanje in de problemen

Het lot van Frankrijk stond dit weekend op het spel, met wedstrijden van titelverdediger Karmine Corp en Misfits Premier, dat afgelopen zomer Frans kampioen werd.

De eerste maakte zijn favorietenrol waar tegen het Spaanse UCAM, de katholieke universiteit van San Antonio in Murcia. Het team van coach Striker, waaronder de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé, domineerde de concurrentie met een 3-0 eindstand als resultaat.

De laatste kwartfinale ging tussen het andere Franse team en de Vodafone Giants. Die match stelde de fans niet teleur. Na vier games konden de Misfits uiteindelijk het laatste ticket voor de halve finales bemachtigen.

Tegen alle verwachtingen in gaat geen enkel Spaans team door naar de final four. De Spanjaarden waren nochtans talrijk aanwezig: maar liefst drie van de acht teams in de kwartfinales kwamen van het Iberisch schiereiland. Een historische situatie in de competitie, dus. Frankrijk is dan weer wel goed vertegenwoordigd.

Er is dus nog steeds een kans dat België de titel mee naar huis mag nemen. We duimen voor Targamas, deel van het roster van KCorp!