KV Kortrijk moet het tegen AA Gent en Zulte Waregem mogelijk zonder Aleksandar Radovanovic zien te rooien. Het Bondsparket wil de Servische verdediger twee speeldagen schorsen na zijn rode kaart tegen OH Leuven. Er zit ook een boete van 2.000 euro in de strafvordering die KVK maandag ontving.
Na een opstootje met OHL-speler Ngawa in de blessuretijd ging Radovanovic even over de rooie. De Kortrijkse verdediger verkocht zijn opponent ter hoogte van de nek een forse duw, waarop scheidsrechter Smet meteen rood trok. "De duw in het aangezicht wordt onbetwistbaar opzettelijk toegebracht zonder dat hiertoe enige aanleiding was", oordeelt de bondsprocureur in de bondsactie. "Dergelijke handelswijze is onvolkomen ontoelaatbaar en dient streng bestraft te worden."
Radovanovic zou na zijn rode kaart ook gespuugd hebben bij het binnentreden van de catacomben in het OHL-stadion, maar daar houdt het Bondsparket geen rekening mee. "De beelden en ook de houding van de personen in de onmiddellijke omgeving ondersteunen niet de thesis dat de speler gespuwd zou hebben."
Als KV Kortrijk het voorstel tot minnelijke schikking aanvaardt, mist de Servische verdediger de competitieduels tegen AA Gent en streekrivaal Zulte Waregem. Bij weigering spreekt de Disciplinaire Raad van de KBVB zich dinsdag uit over de strafmaat.