Regi, ambassadeur van Wandelsport Vlaanderen vzw, heeft zaterdag zijn eigen wandelroute in Opoeteren (Maaseik) geopend. De permanente wandeling 'RegiRoute' werd uitgestippeld door Wandelsport Vlaanderen in samenwerking met de stad Maaseik en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.
De permanente wandelroute in de natuur van het wandeldorp Opoeteren zal de naam van de bekende DJ en producer dragen. De 'RegiRoute' is 5 kilometer lang en start aan de kerk in de Neeroeterenstraat in Opoeteren. De route is bewegwijzerd met een blauwe ruit en loopt langs beekjes en bossen naar de Volmolen en terug. De 'Regiroute' kent veel afwisseling, met onder meer de Bosbeek en twee molens.

Regi is zelf een fervente wandelaar en stapt dagelijks 5 kilometer door de natuur. "Enkele jaren geleden betaalde hij de prijs voor het jarenlange springen en dansen op podia in binnen- en buitenland met ernstige rugproblemen", klinkt het bij Wandelsport Vlaanderen. "Zonder een dringende ingreep was de vrees voor onherstelbare schade heel reëel. Regi bleef echter niet bij de pakken zitten en vond in het wandelen een oplossing voor zijn rugproblemen. Wandelen werd zijn passie en zijn uitlaatklep."

Wandelsport Vlaanderen roept iedereen op om ook de wandelschoenen aan te trekken. "We worden ons meer en meer bewust van de noodzaak om te bewegen en er een gezonde levenswijze op na te houden", klinkt het verder. "Wandelen als recreatiesport wint elke dag nog aan belangstelling."