Standard-Anderlecht siert affiche van achtste speeldag Jupiler Pro League

Sport | De achtste speeldag van de Jupiler Pro League dient zich aan als een dag vol spanning. Standard ontvangt Anderlecht in de enige echte Belgische clasico en ploeg in vorm Charlerloi neemt het op tegen kampioen Club Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag om 20u45 openen Cercle Brugge en AS Eupen de debatten van de achtste speeldag van de Jupiler Pro League. Na twee opeenvolgende nederlagen azen de Panda’s op een doorstart tegen de vereniging. Aan de kust is het dan weer aan KV Oostende zaterdag om 16u15, dat de drie afgelopen wedstrijden verslagen werd, om tegen rode lantaarn Beerschot een einde te maken aan de streak.
 
Charleroi hoopt op verrassing
 
Na een spektakelstukje tegen Racing Genk vorige week, zou Union Sint-Gillis wel eens de kop van het klassement kunnen innemen, mits er om 18u30 zaterdag een goed resultaat geboekt wordt tegen Zulte Waregem. Tegelijkertijd nemen KV Mechelen en OH Leuven het tegen elkaar op in het stadion achter de kazerne.
 
Zaterdagavond om 20u45 staat het eerste klapstuk van de speeldag geprogrammeerd met Charleroi tegen Club Brugge. Hun prestaties tegen dezelfde tegenstander, KAA Gent, waren erg verschillend. Vooral de Bruggelingen zullen proberen om de rug te rechten en weer op het hoogste niveau te spelen. De Zebra’s hopen dan weer te profiteren van het verlies van energie bij de landskampioen en voor een nieuwe verrassing te zorgen.
 
Een clasico om naar uit te kijken
 
Racing Genk werd in laatste minuten nog verrast door Union, dus zal het niet mogen treuzelen zondag om 13u30 bij de verplaatsing naar Stayen voor de Limburgse derby tegen Sint-Truiden. De Luikse derby is al gespeeld. Seraing verloor die van Standard, en maakt om 16u opnieuw een moeilijke verplaatsing naar Antwerp.
 
De wedstrijd waar dit weekend waarschijnlijk het meeste voetballiefhebbers naar zitten uit te kijken, is die van 18u30 in Sclessin. Standard en Anderlecht, eeuwige rivalen in het Belgische voetbal, maken zich op voor een duel zonder genade. Beide ploegen zullen hun successen van vorig weekend kracht willen bijzetten. De immer weifelende Gentenaars sluiten om 21u de speeldag af tegen KV Kortrijk. Hein Vanhaezebrouck hoopt ongetwijfeld om tegen zijn voormalige ploeg te kunnen tonen wat Gent in petto heeft.

Het programma van speeldag 8 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 17 september

Zaterdag 18 september
Zondag 19 september
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top