Hoe PSG Kylian Mbappé in zijn rangen hoopt te houden

Ligue 1 | Dit wordt zonder twijfel hét grote dossier van de herfst voor Paris Saint-Germain. Na de erg bewogen transferwindow die de Parijzenaars achter de rug hebben, moet de topclub zich nu concentreren op de huidige kern met als grote inzet een contractverlenging voor Kylian Mbappé.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voor sommigen – vooral aan Spaanse zijde – maakte de komst van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain de weg vrij voor een belangrijk vertrek uit de Parijse gelederen: dat van Kylian Mbappé. De Parijzenaar heeft nog maar één jaar in het vooruitzicht op zijn contract, en tot dusver heeft hij aanbiedingen van PSG voor een verlenging afgewezen.
 
Met name Real Madrid heeft de Franse international het hof gemaakt, maar PSG wees alle benaderingen af. Daarmee lopen ze echter het risico om hun sterspeler binnen een paar maanden gratis te zien vertrekken. Vanaf januari kan Mbappé onderhandelen met wie hij wil. Als PSG zijn ‘golden boy’ wil behouden, heeft het nog maar drie en een halve maand om dat waar te maken. Maar de vicekampioenen van Frankrijk, die dit weekend in de Ligue 1 spelen tegen Lyon, hebben een plan.
 
Een solide gouden contract
 
Je kan de term ‘golden boy’ zo stilletjesaan letterlijk beginnen te nemen als het over Mbappé gaat. Op slechts 22-jarige leeftijd is de jonge speler al een van de best betaalde spelers bij Paris Saint-Germain. De Parijzenaars wilden daar deze zomer nog eens een stevige schep bovenop doen en boden Mbappé een contract aan van liefst 25 miljoen euro per jaar, en dat tot 2026. De speler weigerde te tekenen.
 
Voorzitter Nasser Al Khelaïfi besloot daarom een nóg hoger bod te doen, met volgens sommige bronnen ditmaal een contract voor 45 miljoen per jaar – maar dan slechts tot 2024. Voor PSG zou het vrij te maken bedrag ongeveer op hetzelfde neerkomen, al wordt het dan wel in twee en niet in vier jaar gespendeerd.
 
Met de steun van Neymar ... en Macron
 
Maar in een poging om Le Bleu te overtuigen, wil Paris ook de invloedskaart uitspelen. In de eerste plaats is het op Neymar dat de club zal steunen. Hij en Mbappé zijn erg close en PSG wil graag dat de Braziliaan zijn vriend overtuigt om het avontuur in de Franse hoofdstad voort te zetten, in plaats van toe te geven aan de lokroep van Madrid.
 
Daarnaast zou ook niemand minder de president van de Franse Republiek, Emmanuel Macron, proberen de aanvaller in zijn keuze een duwtje richting Paris Saint-Germain te geven. Het Elysée vindt het belangrijk voor de Franse competitie dat een speler van het kaliber van Kylian Mbappé in Parijs blijft. Het valt nog te bezien of al deze aanmoedigingen voldoende zullen zijn om de Parisien te overtuigen zijn contractverlenging te tekenen…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top