Nadat onlangs bevestigd werd dat de League of Legends Worlds 2021 achter gesloten deuren zullen plaatsvinden, werd vrijdag het precieze schema onthuld. En dat is heel wat strakker dan de agenda van de vorige editie.

De tweet van het League of Legends esportsaccount op vrijdag 10 september, was weinig verrassend. Na meerdere dagen van geruchten, bevestigde de aankondiging van Riot Games enkel wat velen als waarheid aangenomen hadden. Jawel, de League of Legends Worlds 2021 zullen wel degelijk doorgaan in de Laugardalshöll Indoor Sporting Arena in Reykjavik, IJsland, achter gesloten deuren. Dat werd eerder al aangekondigd door de website Dot Esports.

De precieze agenda:

Na dit bijzonder flauwe nieuwtje, is het tijd om ons te richten op de agenda van het esportshoogtepunt van League of Legends.

Zoals de aankondiging van Riot vermeldt, beginnen de Worlds op 5 oktober. Het toernooi eindigt op 6 november. De competitie vangt aan met de play-ins, waarin de laatste tickets voor de groepsfase uitgedeeld worden. Deze eerste fase van het toernooi gaat door van 5 tot 9 oktober.

Vervolgens begint de groepsfase, van 11 tot 13 oktober en van 15 tot 18 oktober. De vier gekwalificeerde teams van de play-ins voegen zich bij de 12 rosters die zich plaatsten via de regionale kampioenschappen.

Daarna zullen de acht overgebleven teams het tegen elkaar opnemen in de kwartfinales, van 22 tot 25 oktober. De halve finales gaan door op 30 en 31 oktober. De grote finale wordt een week later uitgevochten, op 6 november.

Een ingekorte competitie

Zoals Ashley Kang – esports-expert gespecialiseerd in de MOBA van Riot Games – uitlegde, is de planning een stuk strakker dan die van de editie in 2020. De play-ins nemen een dag minder in beslag, net als de groepsfase.

De teams krijgen ook minder rusttijd tussen de verschillende fases van het toernooi. Ook daar werd een dag minder voor uitgetrokken.

Riot Games heeft niet gezegd waarom het schema precies ingekort is. Het is mogelijk dat de vertraging ivm de verhuis naar Europa een rol heeft gespeeld.