Deze presenterende duo’s vullen elkaar perfect aan

Het televisielandschap kent een lange traditie van presentatoren die in duo een programma aan elkaar praten. Soms spat hun chemie van het scherm, soms vullen ze elkaar perfect aan omdat ze net beste vrienden zijn, andere keren zijn ze net elkaars tegenpolen. Wij lijsten enkele van de meest iconische presentatieduo’s op.

Willy Sommers en Anne De Baetzelier

Met wie konden we dit lijstje beter starten dan met hét presentatieduo van hét Vlaamse muziekprogramma. Van 1989 tot 2008 was ‘Tien om te zien’ elke week de plek bij uitstek om artiesten van eigen bodem hun populairste nummers te zien brengen. En hoewel het programma in de loop der jaren verschillende iconische presentatoren heeft gehad, steekt het duo Willy Sommers en Anne de Baetzelier er met kop en schouders bovenuit.
 
Toen ‘Tien om te zien’ afgelopen zomer opnieuw op de buis kwam in de vorm van ‘Tien om te zien: de zomer van 199X’, bleek de nostalgie zo sterk te zijn en de populariteit van het programma nog zo groot dat er een revival kwam. De eenmalige aflevering zat vol optredens van onder anderen Clouseau, Regi, Soulsister… en werd uiteraard gepresenteerd door Willy en Anne, die weer helemaal in hun element waren.

Laura Tesoro en Koen Wauters

Belgium’s Got Talent’ werd aanvankelijk gepresenteerd door Koen Wauters alleen. In navolging van de originele Britse versie, die altijd gepresenteerd werd door het bekende Britse duo Ant & Dec, kreeg hij vanaf het vierde seizoen een collega. Net na haar deelname aan het Eurovisiesongfestival lanceerde VTM Laura Tesoro als presentator, en dat aan de zijde van de coach die haar voordien doorheen ‘The Voice’ had geloodst.
 
Zoals Laura toegaf, was ze in het begin erg afhankelijk van haar copresentator. Maar net zoals hij in ‘The Voice’ zijn pupil onder zijn vleugels nam, leerde de oudgediende haar ook de kneepjes van het presentatievak. Intussen is Laura volleerd, en in duo met Koen moet ze niet onderdoen voor zijn naturel.

Pedro Elias en Wesley Sonck

Als twee beste vrienden die elkaar graag eens treiteren, maar die net zo goed een mopje van de ander kunnen verdragen, vormden Pedro Elias en Wesley Sonck de gezichten van ‘De Container Cup’. Ze becommentariëerden de prestaties van de atleten in de container, en wanneer er over de sportprestaties wat minder te vertellen viel, richtten ze hun pijlen op elkaar. Terwijl Wesley in het begin nog vooral de ernst en de sportiviteit wilde bewaren, trok de gevatte Pedro hem al gauw naar het andere kamp. Tenslotte: bittere ernst moest ‘De Container Cup’ ook niet zijn.
 
Gescheiden door het eeuwige stuk plexiglas speelde Play4 de twee presentatoren ook uit om hun nieuwe televisieseizoen aan te kondigen. Het duo wordt naast ‘De Mol’ stilaan een van de sterkste uithangborden van de zender.

An Lemmens en Dina Tersago

Ex-miss België Dina Tersago was vanaf het eerste seizoen de ideale persoon om de boeren en boerinnen van ‘Boer zkt Vrouw’ bij te staan met raad en daad, en om het programma aan elkaar te praten uiteraard. Maar als jonge mama was het voor Dina niet evident om het programma fulltime te blijven presenteren. Daarom kreeg ze hulp van An Lemmens. Ook toen de programmamakers naar boeren in het buitenland trokken, was het moeilijk om met één presentatrice te werken. An mocht dus even blijven. Voor de aanstormende editie moet ze het weer zonder An stellen.
 
En dat vinden we best jammer, want An en Dina vullen elkaar goed aan. Dina heeft het imago erg lief te zijn. Ze is altijd meelevend en een schouder om op te leunen voor veel boeren. An heeft dan weer iets scherpere kantjes, en kwam zelfs in opspraak omdat sommige boeren leken te vinden dat haar dierenrechtenactivisme niet strookte met haar rol in het programma. Kwatongen beweren dat dat de reden is waarom ze het programma weer verlaat, maar dat wordt met klem ontkend. “Nu ik uit de pampers ben en we uitsluitend in Vlaanderen draaien, ga ik weer alleen presenteren”, zei Dina. “An is trouwens erg druk bezig met andere programma’s.”

Films

Bekijk alles
Top