'De Columbus': Wim Lybaert danst er op los met de Nederlandse ‘hunk’ Jan Kooijman

In de tweede aflevering van ‘De Columbus’ rijdt Wim Lybaert opnieuw met een gast richting diens vakantiebestemming. Vorige week was Helmut Lotti, Vlaanderens bekendste crooner, aan de beurt en deze week kreeg Wim bezoek van de al even getalenteerde Jan Kooijman.

 

De Columbus: Wim Lybaert danst er op los met de Nederlandse ‘hunk’ Jan Kooijman

Dit najaar trekt Wim Lybaert er voor de allerlaatste keer op uit met zijn Colombus. Samen met enkele bekende gasten zet hij koers naar de door hen gekozen bestemmingen. Vorige week stapte niemand minder dan Helmut Lotti op de bus, maar deze week heeft Lybaert aanvankelijk geen idee wie er op zijn bus is opgestapt. 

Die persoon was de Nederlandse acteur, danser en presentator Jan Kooijman die in Vlaanderen bekend werd als jurylid uit het dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’.

 

Hunk en twijfelende huisvader

Wat later vertelde Kooijman dat hij een acteur is en in de Nederlandse soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ heeft meegespeeld. “Maar dan wel als hunk. Als jonge knappe man, als love interest”, stelde hij. “Zo word ik helaas nu altijd getypecast. Als ik jou zou moeten tyepcasten: zou ik een twijfelende huisvader zeggen”, knipoogde Kooijman.

Die huisvader kreeg het even moeilijk toen het nummer ‘9 Crimes’ van Damien Rice opgelegd werd. Kooijman zag dat, en Lybaert bekende dat hij niet enkel een twijfelende huisvader is, maar ook een gevoelige die zich zorgen maakt over zijn tienerdochter. Die had het volgens Wim moeilijk door sociale media en het verplichte thuiszitten tijdens de coronapandemie.

Lachrimpels op het gezicht

Misschien dat dansen wel werkt om Wim erbovenop te helpen”, moet Kooijman hebben gedacht. Hij nodigde Lybaert uit in een van de vele wijdse Franse landschappen om een moderne dans te improviseren en alles los te laten. “Beweeg maar hoe jij de muziek aanvoelt”, stelde Kooijman Wim gerust en de twee dansten er op los. Lybaert liet zich gaan en genoot zichtbaar met volle teugen van het moment.

Die prachtige landschappen volgden elkaar in sneltempo op. Na het oprijden van een nieuwe heuvel, zagen Wim en Jan druiventelers aan het werk die nomaden bleken te zijn. Dat zijn mensen die tijdens de zomermaanden heel Frankrijk rondtrekken om fruit te plukken en geen vaste woonplaats hebben. De twee slaan een babbeltje met de fruitplukkers en besluiten dat die wel heel gelukkig zijn. “Ze hadden lachrimpels op hun gezicht”, merkte Wim op. Diezelfde streepjes zagen we aan het einde van het programma ook op de gezichten van Wim Lybaert en Jan Kooijman die opnieuw een nieuw wijds Frans landschap hadden gevonden om van te genieten.

Bekijk ‘De Columbus’ elke zondag om 19u50 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 

Films

Bekijk alles
Top