De 37-jarige Australische Samantha Stosur en de 32--jarige Chinese Zhang Shuai hebben zondag in New York het vrouwen dubbelspel gewonnen op het US Open. In de finale hadden ze 1 uur en 55 minuten nodig voor een 6-3, 3-6, 6-3 zege tegen het Amerikaanse tienerduo Cori Gauff en Catherine McNally, die in de kwartfinales Elise Mertens en Hsieh Su-Wei uitschakelden.
Het is de tweede grandslamtitel voor Stosur en Zhang. In 2019 wonnen ze het Australian Open. Stosur heeft al acht Grand Slams op haar palmares. In 2011 won ze het enkelspel op het US Open, nadat ze een jaar eerder runner-up was geworden op Roland-Garros. Met de Amerikaanse Lisa Raymond won ze het vrouwendubbel op het US Open van 2005 en Roland-Garros 2006. In het gemengd dubbel won ze met haar landgenoot Scott Draper het Australian Open van 2005 en was ze twee keer de beste op Wimbledon, in 2008 met de Amerikaan Bob Bryan, in 2014 met de Serviër Nenad Zimonjc. In totaal speelde de voormalige nummer vier van de wereld in het enkelspel en voormalige nummer een in het dubbel vijftien grandslamfinales. Zhang slaagde er alleen aan de zijde van Stosur al in de finale van een Grand Slam te bereiken. 
Op de WTA-ranking stijgen Stosur en Zhang naar de 21e en 14e plaats. Elise Mertens is niet langer de nummer een van de wereld. Ze wordt afgelost door haar Taiwanese dubbelpartner Hsieh Su-Wei. Mertens staat nu op de tweede stek.