Ben Hermans toonde zich zondag een uitstekende ploegmaat van Remco Evenepoel. Hij stond zijn kopman het langst bij op het EK in Trente. "We gingen voor goud, maar zilver is ook mooi", reageerde Hermans. "We hebben ons hier als ploeg heel sterk getoond."
"We waren vandaag mee in alle belangrijke ontsnappingen", analyseerde Hermans. "Jammer genoeg hadden we pech met Victor die materiaalproblemen kende, anders waren we met drie mee geweest vooraan. We hebben ons best gedaan ,de koers hard gemaakt. En het was ook echt lastig, mede ook door de warmte. Ik had niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn, zeker niet in zo'n korte wedstrijd, maar de koers brak al vroeg open en het viel daarna nooit stil. Ik denk dat meer dan de helft van het peloton al tegen krampen aanzat op 50 kilometer van de finish. Dat is uitzonderlijk."
Hermans zag Evenepoel zilver halen. "Dat is een beetje jammer, maar we wisten dat Colbrelli in de vorm van zijn leven zit. We hebben er alles aan gedaan om hem te lossen, maar het was niet gemakkelijk. Op vijf rondes kreeg hij het even lastig had ik de indruk en moest hij enorm harken om terug te komen, maar hij doet het wel. En dan heeft hij zijn sprint natuurlijk. Zilver is ook mooi, maar we kwamen wel voor meer."