Op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League heeft Charleroi zondag met 2-3 gewonnen bij Gent. De thuisploeg haalde voor de late winning goal een dubbele achterstand op. Charleroi blijft ongeslagen en staat tweede na leider Club Brugge met 13/21, Gent blijft in de onderste regionen kamperen met 7/18.
De Buffalo's wilden na de riante 6-1 overwinning tegen Club Brugge net voor de interlandbreak graag op de ingeslagen weg verdergaan tegen Charleroi, maar keken na dik tien minuten al tegen een dubbele achterstand aan: Ali Gholizadeh (5.) legde de bal eerst puik weg in de verste hoek, Mamadou Fall (12.) werkte even later de perfecte counter beheerst af.
Gent was niet van slag en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, die er ook kwam van de voet van Alessio Castro-Montes (35.). Niet veel later leek het de kans op de gelijkmaker te krijgen in de vorm van een penalty, maar de VAR draaide de beslissing van scheidsrechter Lothar D'hondt terug. De Carolo's doken de kleedkamers in met een voorsprong, al moest het twee minuten voor rust met een man minder verder na een tweede gele kaart voor Gholizadeh.
In de tweede helft scoorde Laurent Depoitre (58.) de verdiende gelijkmaker. Het tij volledig keren lukte de Oost-Vlamingen evenwel niet meer. Het waren de bezoekers die in het slot het meest aanspraak maakten op de winning goal. Hervé Koffi moest in blessuretijd wel nog uitpakken met twee reddingen om debutant Marko Lemajic van de 3-2 te houden. In de slotseconden werd het finaal 2-3 na een afgeweken trap van Ryota Morioka.
Eerder op zondag veegde Anderlecht in het eigen Lotto Park de vloer aan met KV Mechelen (7-2). Later op de dag staan er nog drie wedstrijden op het programma in de hoogste Belgische voetbalafdeling. Om 18u30 bekampen Luikse buren Seraing en Standard elkaar. Om 21u is het afsluitend uitkijken naar de kraker Genk-Union en treedt Kortrijk aan bij OH Leuven.