De beste kijktips van deze week

Een nieuwe week is aangebroken en dus is de televisiegids meer mooi aangevuld. Heb jij zin om deze week een paar nieuwe dingen te ontdekken? Proximus Pickx zet je op weg met deze televisietips.

Maandag: Earth from Space

Heb je onze wereld altijd al eens vanuit een ander oogpunt willen bekijken? Dan is dit je kans. In de vierdelige documentaire ‘Earth from Space’ bieden camera’s in de ruimte je een geheel nieuw perspectief. Maak je klaar voor nieuwe ontdekkingen, ongelooflijke kleuren en een duidelijk beeld van hoe snel alles verandert op aarde. De satellieten volgen onder andere een olifantenfamilie die met droogte te kampen heeft, ontdekken een nog onbekende kolonie keizerspinguïns en zoomen in op mysterieuze ijsringen die robbenjongen in gevaar kunnen brengen.
 
Bekijk ‘Earth from Space’ op maandag 13 september om 19u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: Waterworld

Na het smelten van de poolijskappen ligt het grootste deel van de wereldbol onder water. Sommige mensen hebben het overleefd en enkelen daarvan, zoals de Mariner (Kevin Costner), hebben zich aan de oceaan aangepast door kieuwen te ontwikkelen. De man is van nature een eenzaad, maar raakt met tegenzin bevriend met Helen (Jeanne Tripplehorn) en haar dochter, Enola (Tina Majorino). Al snel wordt het trio achtervolgd door de sinistere Smokers, de piraten die de zee afschuimen. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat Enola de enige is die weet hoe ze op het mythische vasteland Dryland kunnen geraken.
 
Bekijk ‘Waterwold’ op dinsdag 14 september om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: Axel Gaat Binnen

Net zoals in het eerste seizoen, gaat Axel Daeseleire opnieuw ‘binnen’ op plaatsen waar de deuren normaal gezien gesloten blijven. Telkens neemt hij gedurende vijf dagen en vier nachten zijn intrek en leeft hij mee met zijn medebewoners. Dit seizoen gaat Axel naar onder andere een blindeninstituut, het zeepreventorium voor kinderen en jongeren met obesitas en een luxe rusthuis. Hij gaat in dialoog met de mensen die er verblijven en werken en krijgt een inkijk in de mooie, oprechte en vaak aangrijpende verhalen die zich binnen deze muren afspelen.
 
Bekijk ‘Axel Gaat Binnen’ op woensdag 15 september om 21u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: Blood Father

Nadat de 16-jarige Lydia er door haar vriendje, een drugsbaron, ingeluisd wordt voor het stelen van een fortuin aan drugsgeld, slaat ze op de vlucht. Ze kan nog maar bij één persoon terecht: haar vader John Link, die een dronkaard, drugsverslaafde, bendelid en ex-gevangene is geweest. Hij is echter vastberaden om zijn kleine meisje te beschermen en besluit samen met Lydia op de vlucht te slaan voor haar slechte vriendje en zijn drugskartel. Zo doet hij eindelijk toch eens het goede.  
 
Bekijk ‘Blood Father’ op donderdag 16 september om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: Parasite

De werkloze Ki-taek, zijn vrouw Chung-sook en hun kinderen Ki-woo en Ki-jung hebben geldzorgen en leven in een kleine en donkere woning zonder toegang tot wifi. De familie ziet plots een kans op een beter leven wanneer de zoon gaat werken voor de rijke familie Park. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie terechtkomt, maakt hij misbruik van zijn nieuwe positie om ook zijn gezinsleden aan een job te helpen. Voor ze het weten, wonen ze als een parasiet bij de familie Park in. Deze Zuid-Koreaanse zwarte komedie/thriller won maar liefst vier Oscars in 2020, die voor beste film, beste regisseur, beste scenario en beste internationale film.
 
Bekijk ‘Parasite’ op vrijdag 17 september om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top