De 5 favoriete Netflix-shows van de Belgen in september

Weet je niet wat je op dit moment op Netflix moet kijken? Proximus Pickx heeft het antwoord. Wij hebben vijf van de favoriete programma's van België geselecteerd en ze zijn zeker en vast je tijd waard.

La Casa de Papel

Deel 5 van de hitserie 'La Casa de Papel' is op 3 september op Netflix gekomen, en staat nu al op nummer één in deze ranglijst. In de nieuwe afleveringen zitten de overvallers met de Dalimaskers al meer dan 100 uur gebarricadeerd in de Nationale Bank van Spanje. Na de tragische dood van een van de leden en de ontdekking van de schuilplaats van de professor, lijkt er geen ontsnappingsplan of uitweg meer te zijn. Om uit deze benarde situatie te geraken, zullen ze hun toevlucht moeten nemen tot wapens. Maar is dat wel een goed idee? Het Spaanse leger staat namelijk ook op de stoep. Voor meer details, is hier wat we al weten over het 5e seizoen.
 
Ontdek ‘La Casa de Papel’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Good Girls

'Good Girls' is ook een van die series die dit najaar een nieuw seizoen kreeg op Netflix. Maak kennis met de drie roofmoeders: Beth, Anne en Ruby. De gewone vrouwen zijn door financiële problemen gedwongen zich tot de misdaad te wenden. Maar wat begint als een eenvoudige overval op een supermarkt, loopt al snel uit de hand ... Ze gaan om met drugsdealers en bendeleiders, en houden zich bezig met gevaarlijke en illegale activiteiten. Hoe komen ze uit deze vicieuze cirkel?
 
Ontdek ‘Good Girls’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Clickbait

Er staat een gloednieuwe serie op Netflix, en die veroorzaakt – op zijn zachtst uitgedrukt - nogal wat opschudding. Dat komt waarschijnlijk door het thema, dat doet denken aan de duistere plots van 'Black Mirror'. In 'Clickbait', heeft een jonge vrouw niets meer van haar broer gehoord sinds hun ruzie. Dan krijgt ze een video te zien van een intrigerende man. Hij lijkt gegijzeld te worden en houdt een bord vast waarop staat dat hij vrouwen aanvalt. "Bij 5 miljoen views, zal ik sterven", zegt een ander bord. De jonge vrouw herkent Nick, haar broer, onmiddellijk. Heeft hij echt de daden begaan waarvan de video hem beschuldigt? Wat gebeurt er als de grens van 5 miljoen views is gepasseerd? ‘Clickbait’ levert kritiek op onze relatie met het internet, maar houdt je ook op het puntje van je stoel.  
 
Ontdek ‘Clickbait’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Turning point

Eén ding is zeker: iedereen die het toen al kon beseffen, herinnert zich wat hij deed op 11 september 2001. Maar in hoeverre heeft deze tragische gebeurtenis de wereld veranderd? Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de tragedie biedt Netflix de documentaire 'Turning Point: 9/11 and the War on Terror' aan. Deze intense miniserie vertelt in vijf afleveringen het verhaal van de aanslagen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd, van het verloop van de gebeurtenissen tot de media-, politieke, economische en sociale impact. ‘Turning Point' toont het Amerika van de nasleep, gekneusd en op zoek naar wraak, wat later zou leiden tot de jacht op Osama Bin Laden. De documentaire biedt de getuigenissen van de belangrijkste actoren van deze gebeurtenissen, variërend van leden van de FBI, slachtoffers, soldaten, tot mensen die dicht bij Bush stonden. Zo zorgt de docu ervoor dat we niet vergeten wat er toen gebeurd is en hopelijk trekt de mensheid er cruciale lessen uit.
 
Ontdek ‘Turning Point’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Into the Night

Het eerste seizoen van 'Into the Night' had al indruk gemaakt. De terugkeer van de verhaallijn voor een tweede seizoen op 8 september was een schot in de roos. De serie volgt een groep mensen wier vliegtuig wordt gekaapt terwijl ze op een nachtvlucht vanuit Brussel zijn. Terenzio, de kaper, is een Italiaanse NAVO-soldaat. Hij dringt het commerciële vliegtuig binnen en eist dat er vroeger opgestegen wordt. Op hetzelfde moment vindt er een kosmische catastrofe plaats, die iedereen doodt die aan zonlicht wordt blootgesteld. Het vliegtuig gaat naar het westen in een poging om deze catastrofe te overleven. De passagiers en de bemanning moeten samenwerken om te voorkomen dat de zon hen doodt. De enige uitweg is om een ondergrondse militaire bunker te vinden om in te schuilen. Leuk detail? De regisseurs van de serie, Inti Calfat en Dirk Verheye, zijn beiden afkomstig uit Brussel.
 
Ontdek ‘Into the Night’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Films

Bekijk alles
Top