Zet Leuven zijn uitschuiver tegen Antwerpen recht?

Hockey |

De Belgische mannenhockeycompetitie is al aan zijn derde speeldag toe. Daarin zal KHC Leuven proberen hun uitschuiver tegen Royal Orée recht te zetten, en dat door te winnen tegen Royal Antwerp Hockey Club.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

KHC Leuven kon, net als Leopold, Racing Club de Bruxelles en Royal Orée, hun eerste wedstrijd van het seizoen winnen. Ze legden op de openingsspeeldag Royal Beerschot THC over de knie met 0-2 dankzij goals van Patrick Harris en Same Lane. Het verging de Leuvenaars echter minder goed op speeldag twee: toen won Royal Orée met 1-2 waardoor Leuven opnieuw op zoek moet naar punten.

Een gemengde start voor Leuven

Ondanks deze kleine misstap, ambieert KHC Leuven dit seizoen de top vier en de bijbehorende play-offs. Om dat doel te bereiken, rekent KHC op de geniale ingevingen van Pau Quemada, de 37-jarige Spanjaard die van 2006 tot en met 2009 al actief was bij de club en van 2011 tot en met 2016 voor een tweede keer Leuven kwam ondersteunen. In 2015 won Quemada zelfs al eens de Gouden Stick.

De volgende tegenstander van KHC Leuven is Royal Antwerp Hockey Club. De Antwerpenaren verloren hun wedstrijd tegen Orée (3-4) en daarna tegen Racing (0-4). Maar het moet gezegd worden: Antwerp kon lang gelijke tred houden met Racing en dat zal de Sinjoren moed geven tegen Leuven.

Antwerpen wil nieuwe nederlaag vermijden

Royal Antwerp Hockey Club haalde vorig seizoen de play-offs en strandde daar op een vierde plaats. Ook dit seizoen mikken ze op de spannende eindronde, maar door hun twee nederlagen op rij kunnen ze niet veel puntenverlies meer veroorloven.

Ter herinnering: de mannelijke hockeycompetitie wordt gespeeld volgens een nieuwe formule. Er treden twaalf teams aan die 22 speeldagen zullen afwerken. Als die zijn afgewerkt, zakken de twee laatste teams. Na de reguliere competitie volgen de play-offs waarin, in twee groepen, de finales en halve finales worden afgewerkt.

De resultaten van de tweede speeldag:

  • Antwerpen - Racing : 0-4
  • Beerschot - Daring : 2-3
  • Dragons - Herakles : 4-0
  • Gantoise - Braxgata: 4-2
  • Leuven - Orée : 1-2
  • Waterloo - Leopold : 1-6

In het klassement staan Leopold, Orée en Racing aan de leiding met 6 op 6.

Volg het duel tussen Leuven en Antwerpen op zondag 12 september vanaf 12.30 uur op Pickx+ Sports 1, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top