Antwerpen hijst de regenboogvlag en viert L-Week van 11 tot 19 september

Van 11 tot 19 september trekt de L-Week door de straten van Antwerpen! Het is een gelegenheid om lesbische, biseksuele, queer en trans vrouwen en non-binaire personen te vieren. Proximus Pickx werpt een blik op het programma van deze regenboogevenementen.

De stad Antwerpen viert deze week Pride! Op het programma staan muziek, creatieve workshops, speciale gasten en inspirerende lezingen. De LGBTQ-gemeenschap zal bijeenkomen rond de kwestie van vertegenwoordiging van vrouwen. Worden lesbische en biseksuele vrouwen goed vertegenwoordigd in de media? Hoe zit het met hun plaats in films, boeken, muziek?
 
Hanna Van Vliet, een actrice in de webserie 'Anne+', zal deze kwesties bespreken. De serie vertelt het verhaal van Anne, die op haar allereerste lief opnieuw tegenkomt. Een toevallige ontmoeting die haar terugbrengt naar pijnlijke herinneringen aan de breuk vier jaar eerder en de relaties die ze sindsdien heeft opgebouwd. De jonge vrouw verkent haar seksualiteit en identiteit via haar ontmoetingen en relaties. 'Anne +' is een authentieke weergave van de queer ervaring.
 
De actrice zal vergezeld worden door journalisten, auteurs en activisten die zelf hard bezig zijn met de zichtbaarheid van de gemeenschap in de media. Een andere conferentie gaat over het delicate onderwerp van de geestelijke gezondheid binnen de LGBTQ-gemeenschap. Er wordt voornamelijk gefocust op jezelf ontdekken en wat je coming out met je doet.  
 
De L-Week is een gelegenheid om geïnformeerd te worden, bewust te worden, samen te komen, maar ook om te feesten! Er staan je tal van leuke en feestelijke activiteiten te wachten, waaronder workshops over zelfexpressie, kunst, creativiteit en zelfs koken. Er zullen ook concerten zijn met o.a. Billy & The Bloomfish, Stella Van Keer & Pieter Van Bogart. Ook jij kunt de regenboog dragen tijdens deze Women's Pride Week!
 
Ontdek ‘Anne+’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 
Ontdek ook de LGBTQIA+ categorie in de Proximus VOD catalogus, voor een hele selectie van films rond het thema. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Films

Bekijk alles
Top