ESL Benelux: Slick Esports neemt de plaats van Lets Kroket

Door Proximus

Deel dit nieuws

Door een besluit van de organisatoren zijn de spelers van Lets Kroket gediskwalificeerd en hebben zij hun plaats in de competitie moeten opgeven. Het was het team van Slick Esport dat werd aangewezen om hun plaats terug te winnen na een eenzijdige wedstrijd tegen mazesbin.

Enkele dagen geleden maakte ESL officieel een disciplinaire beslissing tegen Lets Kroket bekend, een team dat zich kwalificeerde voor het reguliere seizoen van het ESL Benelux Proximus Championship. De leden werden beschuldigd van het delen van accounts tijdens de voorrondes van de degradatiefase, een praktijk die volgens de regels van de competitie in geen enkele fase van de competitie is toegestaan.

De beslissing van ESL was simpel: zij werden gediskwalificeerd van het toernooi en moesten plaats maken voor een ander team. Bovendien worden de spelers uitgesloten van het competitieseizoen 2021 en 2022.

Om het team te vervangen waarvan de plaats in de groepsfase is vrijgekomen, werd een wedstrijd georganiseerd tussen de drie teams die mogelijk getroffen waren door het delen van het account.

Eerst was het Arbo Rotterdam Esports die verslagen werd door Slick Esports in een BO1 die snel na de beslissing werd gehouden. Slick Esports ontmoette vervolgens Mazesbin in een BO3 die in twee rondes werd gewonnen. Slick Esports wonnen met een score van 16-9; 16-6, waardoor hun tegenstander weinig kans had om zich te kwalificeren.

Dus we zullen Slick Esports weer zien tijdens het reguliere seizoen. En voor degenen die het evenement misschien zijn vergeten, hier is een kleine herinnering van de data die u niet mag missen :

  • 20 september : Matchday 1
  • 27 september : Matchday 2
  • 4 oktober : Matchday 3
  • 11 oktober : Matchday 4
  • 18 oktober : Matchday 5
  • 30 octobre : Grand Final

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top