Two Days of Rock Herk gaat vandaag van start in Herk-de-Stad, maar wel op een halve capaciteit van 5.000 bezoekers per dag. Headliners op de kleinere editie van het Limburgse festival zijn Goose vandaag en Arsenal morgen.
Opnieuw geen Rock Herk op volledige capaciteit dit jaar. Het Limburgse festival werd eerder verplaatst naar 15 en 16 juli 2022. Onder de naam Two Days of Rock Herk wordt dit weekend eenmalig een kleine editie van het festival georganiseerd aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad. Het aantal bezoekers wordt beperkt tot 5.000 per dag in plaats van de normale 10.000.

De affiche van Rock Herk telt dit jaar veel Belgische namen. Jack Vamp & The Castle of Creep mag vrijdagnamiddag de Main Stage openen. Vandaag staan nog onder meer Whispering Sons, Black Box Revelation, Zwangere Guy en The Guru Guru op het programma. Na headliner Goose mag Joyhauser het feestje afsluiten. Morgen spelen onder meer STAKE, White Lies en Arsenal op het festival.

Uitzonderlijk wordt voor Two Days Of Rock Herk geen camping georganiseerd. De organisatie voorziet wel in extra bussen om zoveel mogelijk bezoekers veilig thuis of op hun verblijfplaats te krijgen. De extra bussen worden dit jaar gratis aangeboden, maar festivalbezoekers worden wel gevraagd op voorhand te registreren.

Om iedereen de kans te geven een ticket voor het festival te bemachtigen, wordt er uitzonderlijk enkel met dagtickets gewerkt. Dagtickets voor de openingsdag zijn al uitverkocht. Voor zaterdag zijn er wel nog tickets beschikbaar. Rock Herk is steevast uitverkocht ruim voor de start van het festival.