In de Premier League moet Manchester City na de interlandbreak weer aan de bak. De Engelse landskampioen heeft echter een probleem, want doelman Ederson kan niet spelen. Pep Guardiola zal zo een ‘vergeten veteraan’ nog eens moeten laten opdraven.
Voor de wedstrijd van dit weekend tegen Leicester City moet Manchester City het echter zonder hun Braziliaanse doelman stellen. Manchester City (en andere clubs) weigerden om hun Zuid-Amerikaanse spelers te laten vertrekken naar hun nationale teams. De wereldvoetbalbond FIFA kon dit niet smaken en heeft de clubs daarom gesanctioneerd door ze dit weekend te verbieden de betrokken spelers op te stellen.

Guardiola zal dus Scott Carson nog eens moeten laten starten. Dat is een naam die velen wellicht weinig zegt, want met zijn 36 jaar is hij zelfs stilaan een ‘vergeten speler’ in de kern van Man City. Hij speelt er sinds vorig jaar en kwam nog maar één keer in actie voor de ploeg van Kevin De Bruyne.

10 jaar wachten

De carrière van Scott Carson heeft vorig jaar een bijzondere wending genomen. Na 10 jaar weg te zijn geweest van de Premier League, wist hij weer terug te keren naar het hoogste niveau. In 2019 besloten ze bij Man City om Carson als derde doelman op huurbasis weg te halen bij Derby County.

De doelman werd in de zomer van 2020 dan definitief overgenomen. Vorig seizoen speelde Carson slechts één partij, op het veld van Newcastle United. De jaren voordien speelde hij vooral in The Championship en even in Turkije.

Hij verhindert de ... Engelse kwalificatie

Aan het begin van zijn carrière werd Scott Carson gepresenteerd als een groot talent. Hij maakte zijn debuut in de Premier League bij Leeds United, voordat hij naar Liverpool verhuisde en vervolgens werd uitgeleend aan verschillende clubs. Zijn sterke prestaties leverde hem een selectie op voor de Engelse nationale ploeg.

Een ervaring die bij Engelse fans een bittere smaak heeft achtergelaten. Tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2008 tegen Kroatië viel Carson op met een blunder bij een tegengoal van Kroatië. Daardoor verloor Engeland met 2-3 van Kroatië en het greep mede daardoor naast een ticket voor het EK.

Carson kan dus zijn tweede competitiematch afwerken voor Manchester City, om hem nadien ook via Pickx+ Sports ook aan het werk te zien in de Champions League?