‘Hit & Run’, de Israëlisch-Amerikaanse spionagethriller die hoge ogen gooit op Netflix

Series | De serie ‘Hit & Run’, begin augustus op Netflix verschenen, is een van de populairste hitshows van het moment. In tien adembenemende afleveringen wordt de kijker ondergedompeld in een meeslepend wraakverhaal tegen de achtergrond van een internationaal complot.

Door Proximus

Deel dit nieuws

‘Hit & Run’ is een geesteskind van de makers die ons eerder al de Israëlische politieke thrillerserie ‘Fauda’ brachten. Het verhaal van ‘Hit & Run’ draait om een ??gelukkig getrouwde man, Segev Azulai, wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer zijn vrouw, een Amerikaanse danseres, om het leven komt bij een mysterieus ongeval met vluchtmisdrijf in Tel Aviv. Verward en overmand door verdriet gaat hij op zoek naar de moordenaars van zijn vrouw, die naar de Verenigde Staten zijn gevlucht.
 
Met de hulp van een ex-geliefde, Naomi Hicks, ontdekt hij verontrustende waarheden over zijn geliefde vrouw en de geheimen die ze voor hem verborgen heeft gehouden. De jonge weduwnaar wordt al snel het doelwit van een heus complot.
 
In de titelrol zien Lior Raz, die ook al te zien was in ‘Fauda’, een andere Israëlische spionageserie die op Netflix te zien is. De acteur speelt niet alleen de hoofdrol in ‘Hit & Run’, hij is ook een van de co-creators. Hij wordt vergezeld door Avi Issacharoff, met wie hij eerder al ‘Fauda’ maakte, en producenten die eerder aan ‘The Killing’ werkten.
 
Indrukwekkend realisme
 
Een van de belangrijkste sterke punten van de serie is ongetwijfeld het realisme. Het is geen toeval dat Raz en Issacharoff allebei in de Israëlische special forces hebben gediend toen ze jong waren, een ervaring die ze gebruikten om hun serie zo geloofwaardig mogelijk te maken. Deze zoektocht naar realisme is vooral zichtbaar tijdens gevechtsscènes.
 
In de making-of van de serie legt Lior Raz uit dat, om de scènes realistisch te maken, je een gevecht in minder dan een minuut moet beëindigen. “Als je langer dan een minuut vecht, ga je waarschijnlijk dood of gebeurt er iets ergs”, zegt hij.
 
“We moeten heel precies te werk gaan, net als de special forces. Je bent hier om te doden, niet voor de lol. Dus waar we naar streven is om elkaars capaciteiten naar voren te brengen en niet om acteurs dingen te laten doen die ze niet kunnen. We proberen hun bewegingen heel natuurlijk te doen lijken.” Het is door oefening en herhaling dat het zo gekende realisme van de serie uietindelijk wordt bereikt. “Het is als een dans”, voegt Raz toe.
 
Ontdek ‘Hit & Run’ vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top