'Camping Coppens': kleine ongelukjes met Staf met een groot Zweeds feest als afsluiter

De familie Coppens nam in 2020 een ingrijpende beslissing. Ze verlieten België en trokken naar Zweden, waar ze hun grote droom verwezenlijkten. Het openen van een eigen camping in de prachtige natuur van Zweden. Hoe hebben Staf, Monique, Beau en Nora het er deze zomer van afgebracht tijdens hun eerste zomer op ‘Camping Coppens’?

Het eerste seizoen stond vooral in teken van alle voorbereidingen. Er was het moeilijke afscheid van vrienden en familie, de zoektocht naar hun ideale huis, het onderhouden van een camping, een nieuwe school voor de kinderen, het leren van de taal… Dat ging uiteraard met de nodige ups en downs, maar het gezin sloeg zich er goed door. In het tweede seizoen krijgen we te zien waar de familie nu staat met hun nieuwe project.

De familie woont tijdens de drukke zomermaanden niet in hun huis, maar in een kleinere chalet op de camping. Een mooi zomerverblijf. Het hoogseizoen start meteen met een vakantieganger die vertrekt en dat met een straf verhaal. Staf moet iets bekennen: “Ik heb hem opgesloten op wc. Ik was de buiten wc’s aan het poetsen en ik rammelde aan een deur en iemand zei dat hij er op zat. Ik deed die deur dan via de buitenkant per ongeluk op slot. Ik reed weg, maar dat is in het bos … Nogmaals mijn excuses”, lacht Coppens. Een mooi verhaal om het hoogseizoen mee te beginnen, als dat maar goed afloopt…

Ongelukjes en soms chaotisch

Staf en Monique hebben gaandeweg wel moeten bijleren over de werking van een camping. "Je denkt: oh, dat is wat wc’s poetsen en mensen inchecken… Dat is maar tien procent van het werk. Al die kleine dingetjes die er extra komen bij kijken, die kan je op voorhand niet voorzien. Eigenlijk wist ik niet echt wat een camping inhoudt. Het is bij momenten héél chaotisch. Als we volledig bezet zijn, zijn er 100 staanplaatsen volzet en dat is zonder de vaste gasten meegeteld", geeft hij eerlijk toe. Eén van die onvoorziene problemen? Een wespennest verwijderen in het houtkot.

De familie heeft er ook twee werkkrachten bij tijdens de drukke zomer. Het Belgische koppel Nathan en Sarah maken een wereldreis en vertoeven in Zweden. Ze vroegen of ze niet konden helpen en zo heeft Staf er twee welgekomen krachten bij om de taken op de camping af te werken. Staf kent veelzijdige dagen, en af en toe een ongelukje hoort daar ook bij. Zoals over een rotsblok in het water sukkelen of een bijensteek met daardoor een ferm gezwollen lip waardoor ze even naar spoed moeten.

De kinderen voelen zich er goed thuis

Uiteraard komt de familie ook op bezoek in Zweden. Maarten, de broer van Staf, brengt een bezoekje en dat is altijd een groot feest. Hij spreekt ook even met Nora en Beau en zij hebben een wijze les geleerd. "Als mama en papa gestresseerd zijn, laat ze dan een beetje met rust", lacht Nora.

Het prachtige aan hun verhaal is het feit dat ze zich ondertussen helemaal thuis beginnen te voelen. Beau kende een moeizaam begin in school. "Nadien begon ik echter vrienden te maken en werd het alleen maar leuker en leuker.” Ze spreken al heel goed de taal en hebben zich zéér goed weten aan te passen.

In Zweden is er ook het midzomerfeest, een oeroude Zweedse traditie, en dat wordt ook op de camping danig gevierd. Staf krijgt nog veel hulp van Anders, de vorige eigenaar. “Als ik hem niet had gehad, trok de camping op niks”, aldus een dankbare Staf. Volgende week is de hele familie Coppens weer herenigd in Zweden, wat voor emotionele momenten gaat zorgen.

Bekijk ‘Camping Coppens’ elke donderdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top