Het dancefestival Tomorrowland wil volgend jaar drie festivalweekends organiseren in De Schorre in Boom. De aanvragen daarvoor worden volgende week ingediend, meldt de organisatie. Door eenmalig de capaciteit van het festival te vergroten, wil men de enorme verliezen door de door corona afgelaste edities weer goedmaken.
Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Tomorrowland voor het laatst neerstreek in het provinciaal domein De Schorre in Boom. "Het zijn extreem moeilijke maanden geweest, niet alleen mentaal, maar ook financieel", klinkt het in een persbericht. De afgelaste edities van 2020 en 2021 hebben bij de organisatie een krater van meer dan 25 miljoen euro geslagen. Dat zorgde voor heel wat financiële zorgen bij leveranciers, freelancers en medewerkers.

"Bovenop de ongelooflijke goesting om alles uit de kast te halen in 2022, is er na twee jaar ook een economische noodzaak om op te starten, terug positief naar de toekomst te kijken en stap voor stap de enorme verliezen terug goed te maken", klinkt het bij Tomorrowland.

De organisatie gaat daarom volgende week bij de gemeenten Boom en Rumst en bij de provincie Antwerpen een aanvraag indienen om in juli 2022 de capaciteit van het festival uitzonderlijk te kunnen vergroten. "Het voorstel werd al afgetoetst bij de betrokken partijen en ze begrijpen de ernst en de noodzaak van de vraag", zegt de organisatie.

Na twee zomers zonder Tomorrowland, zou de zomer van 2022 er dus uitzonderlijk en eenmalig eentje kunnen worden met drie festivalweekends: 15-16-17 juli, 22-23-24 juli en 29-30-31 juli.