Wil je je gedetailleerde statistieken van de Battle Royale “Call of Duty Warzone” leren kennen, om indruk te maken op je vrienden? Volg dan deze gids. Want hoewel het misschien makkelijk lijkt, zijn er wel enkele stappen nodig om dat succesvol uit te voeren.

Sommige spellen beschikken over hun eigen utility voor geïntegreerde statistieken. Op League of Legends kan je bijvoorbeeld aan het einde van elk seizoen een gedetailleerde samenvatting vinden van je prestaties en allerhande statistieken. Sommige statistieken zijn zelfs op elk moment beschikbaar in de client van het spel.

Maar hoewel de multiplayermodus van Call of Duty ons tenminste een minimum aan bepaalde gegevens toont, bezit de battle royale Warzone over geen enkele manier om je statistieken te laten zien.

Meer nog, zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft het spel de luxe van ranked games niet. Je wordt geplaatst in lobby’s op basis van je gemiddelde niveau. Het kan dus nuttig zijn om te weten waar je je bevindt ten opzichte van de rest van de community.

Wij leggen je stap voor stap uit hoe je die geheime gegevens kan ontgrendelen.

Je publieke profiel tonen

Voor de eerste stap moet je je geheime gegevens toegankelijk maken voor de tools die je zal gebruiken om je data te visualiseren. Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Meld je aan op de officiële site van Call of Duty
  2. Plaats je muis op je profiel, in de rechterbovenhoek van je scherm
  3. Klik daarna op “Account Linking”
  4. In de categorieën “Searchable” en “Data Visible”, selecteer “All”.

Zo, de verschillende tools hebben nu toegang tot je geggevens. Nu is het tijd om de juiste te selecteren.

Meerdere tools beschikbaar

Activision besloot recent om heel wat sites die je statistieken laten visualiseren, offline te halen. Gelukkig bestaan er meerdere tools die je nog wel kan gebruiken.

De beste is ongetwijfeld Tracker.GG. De site laat je niet toe om de stats van je lobby te visualiseren, maar het is belangrijk om te onderstrepen dat deze site samenwerkt met Activision. Je loopt dus geen enkel risico door je account hiermee te verbinden. De site laat je ook toe om je stats te bekijken voor andere games.

De site Codstats.net verzamelt net zoals Tracker.GG heel wat gegevens, maar de interface is lang niet zo handig.

Nog een optie is de Call of Duty Companion, een app die door Activision zelf ontwikkeld werd, maar enkel op smartphones beschikbaar is. Een leuke optie om je statistieken in het oog te houden, zelfs als je pc of console niet binnen handbereik is.