Het festival Leffingeleuren brengt voor iedere muziekliefhebber wat wils

De festivalzomer maakt er na opnieuw een woelige zomer, door de coronapandemie, stilaan een einde aan. Met Leffingeleuren staat er nog een festival voor de deur. Er staan deze maand maar liefst zeven festivaldagen op het programma.

Leffingeleuren is een muziekfestival dat al jaren geldt als de ultieme afsluiter van het Belgische zomerseizoen. Dit jaar zijn er maar liefst zeven dagen muziekplezier. Zo zijn er festivaldagen op 10, 11, 12, 17, 18, 19 en 26 september. Het festivalseizoen afsluiten met een knaller, zou je kunnen zeggen.

Elk jaar spelen er een 30-tal artiesten uit binnen- en buitenland, verdeeld over verschillende podia op Leffingeleuren. Er is een gevarieerd muzikaal aanbod, waardoor er dus voor ieder wat wils is. Daarnaast valt ook het ongedwongen karakter op en is er toch wel de unieke locatie in het dorpscentrum.

Op de affiche staan heel wat ronkende namen uit het binnen- en buitenland waaronder Goose, Amenra, Beak, Sophia, Absynthe Minded, Altin Gün en Dijf Sanders. Ook Warmduscher, Girls in Hawaii, The Haunted Youth, Mooneye en Mauro tekenen present. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Straffe line-up

Het festival opent met een exotische avond, met onder meer Dijf Sanders, Susobrino en Altin Gün. Met onder meer Absynthe Minded komt er een topgroep naar het festival. Zij sluiten op zondag 18 september (22u45-00u) het tweede festivalweekend af. De rockband rond Bert Ostyn is al jaren een vaste waarde en voor hen komt Mauro Pawlowksi opdraven (21u10-22u10), die onlangs nog schitterde op Pukkelpopkwartier.

De afsluiter van het Leffingeleurenfestival is voor Goose, op zondag 26 september. Als einde kan dit tellen. Wanneer Goose op het podium komt, ontploft er een verschroeiende energie-bom. Met de Belgische elektrorockband weet je zeker dat het knallen wordt van begin tot einde. Pulserende beats, ondersteund door bas, drums en gitaren vormen telkens een harmonieus geheel. 

Uiteraard gelden er ook de nodige coronamaatregelen. "Als bezoeker van Leffingeleuren moet je aan de ingang van het festival een geldig CST-certificaat kunnen voorleggen, ofwel op je smartphone (covidsafe-app), ofwel een papieren versie. Als je binnen bent mag je dan zonder mondmasker of social distancing rondlopen op het terrein. Het voorleggen van het CST-certificaat moet altijd gecombineerd worden met een geldig identiteitsbewijs. Denk er dus aan je identiteitskaart of rijbewijs mee te hebben”, deelt de organisatie mee.

Voor nog meer muziekplezier kan je terecht op de muziekpagina van VOD Proximus.

Muziek

Bekijk alles
Top