Mariya Lasistskene heeft in de binnenstad van het Zwitserse Zürich de Diamond Leaguefinale van het hoogspringen gewonnen. De Russische olympische kampioene haalde het na een zinderende wedstrijd met een beste wereldjaarprestatie van 2m05.
Met 2m01, de hoogte die de Australische Nicola McDermott overschreed, was je vandaag pas derde in Zürich. De Oekraïense Yaroslava Mahuchikh was tweede met 2m03.

Doorheen het seizoen kregen de atleten de kans om zich te plaatsen voor de finale in Zürich, waar de winnaar van elke proef met 30.000 dollar aan de haal ging. Alle disciplines gingen in de binnenstad van Zürich door.

De tijden op de 5.000 meter waren daardoor niet homologeerbaar, omdat de piste niet 400 meter maar meer dan 500 meter lang was. Bij de vrouwen haalde Francince Niyonsaba uit Burundi het op die afstand, vijf dagen na haar overwinning in Brussel, in 14:28.98. Bij de mannen was de Ethiopiër Berihu Aregawi de beste in 12:58.65.

In het kogelstoten was de Amerikaanse olympische kampioen en wereldrecordhouder Ryan Crouser een klasse apart met een meetingrecord van 22m67. Bij de vrouwen haalde zijn landgenote Maggie Ewen het met 19m41. In het verspringen was de Zweed Tobias Montler de beste met 8m17, bij de vrouwen won de Servische Ivana Spanovic met 6m96.

De overige finales vinden morgen wel gewoon in het stadion in Zürich plaats.