Na een aantal maanden in de luwte, lanceert Proximus zijn eigen zender Pickx+ op 15 september als optie voor al zijn klanten. Voor 4,99 euro per maand krijgen zij een zo goed als reclamevrije zender met films, series, voetbal en lokale programma's met onder meer Saartje Vandendriessche, Margriet Hermans en Ianthe Tavernier.
Met een eigen zender hoopt Proximus meer klanten naar zijn tv-abonnement te lokken. Concurrent Telenet lanceerde eerder al sportzender Play Sports Open, maar vroeg daar geen extra geld voor aan zijn klanten. Pickx+ van Proximus gaat wel breder, met algemene programma's van eigen bodem en Amerikaanse topfictie, en er zijn geen reclameonderbrekingen.

Pickx+ werd op 29 april al opgestart voor klanten die al extra betaalden voor bepaalde optionele tv-pakketten. Na die "soft launch" gaat de zender echt van start. Proximus mag als eerste in Vlaanderen het vierde seizoen van "The Handmaid's Tale" uitzenden, en er zullen nog verschillende andere internationale series en films te zien zijn.

Van eigen bodem komt de talkshow "Saartje!" met Saartje Vandendriessche, waarvan er in oktober nieuwe afleveringen komen. Ianthe Tavernier, bekend van "De Buurtpolitie", maakt een programma over internethits, social media en sterren, en zal ook het muziekprogramma "Unplugged+" presenteren. 

Pickx+ werkt ook aan nieuwe projecten met Margriet Hermans. De terugkeer van haar programma "Margriet aan Zee" afgelopen zomer was volgens zendermanager Krijn Jonckheere een groot succes. Een nieuw programma komt eraan tegen de kerstperiode, en ook volgende zomer wil Pickx+ nog uitpakken met Margriet, die volgens Jonckheere een nieuw publiek heeft gevonden dankzij haar deelname aan "De Slimste Mens" op Play4. 

Ook sport krijgt een plaats in het zendschema. Wekelijks zal er een voetbalwedstrijd uit de Champions League te zien zijn, met vooral wedstrijden met Belgische spelers. Daarnaast belooft de zender ook hoogtepunten van wielrennen, basket en hockey.