Drie schitterende affiches op Proximus Pickx bij de heropstart van de NFL deze week

Nu de NFL weer in actie schiet, kunt u opnieuw de spannendste wedstrijden bekijken op Proximus Pickx via de kanalen van Eleven Sports.

Tom Brady trapt zijn 22ste seizoen af met nog steeds dezelfde ambitie: winnen. Afspraak zondagavond voor de eerste clash in de AFC tussen de Kansas City Chiefs tegen de Cleveland Browns. Ook zult u voor de eerste keer Matthew Stafford zien aantreden bij de Los Angeles Rams.

Tampa Bay Buccaneers – Dallas Cowboys, vrijdag 10 september om 2u20 op Eleven Sports 2

Een vaste traditie binnen de NFL: de titelverdediger heeft de eer om het seizoen thuis te starten met een mooie affiche. Tegenover de Cowboys, het populairste team van de Verenigde Staten, komen de Tampa Bay Buccaneers te staan. Die staan te popelen om hun seizoen met een overwinning te starten. Op zijn 44ste is Tom Brady ambitieuzer dan ooit. Hij moet vooral tegen het eind van het seizoen in topvorm zien te raken, om zo de play-offs met de juiste dynamiek in te gaan. Van die situatie kunnen de Cowboys nu profiteren om een eerste overwinning binnen te halen.

De terugkeer van Dak Prescott bij de Cowboys

Op 20 oktober 2020 verlaat Dak Prescott het AT&T-stadion in tranen op een brancard. Het verdict: een gebroken rechterenkel. Voor hem was die blessure extra dramatisch, omdat hij toen net zijn contractverlenging bij de Cowboys ging onderhandelen. Toch besliste de franchise van Dallas in de lente van dit jaar om het erop te wagen en hem een contract van 160 miljoen dollar voor vier jaar aan te bieden. En kijk, minder dan een jaar na zijn blessure staat Dak Prescott er terug met de ambitie om de Cowboys naar de top te brengen.

Onze voorspelling: een overwinning voor de Buccaneers.

Kansas City Chiefs – Cleveland Browns, zondag 12 september om 22u25 op Eleven Sports 2

De eerste affiche van het seizoen op zondagavond is alvast veelbelovend. Tegenover elkaar staan twee van de beste aanvallers van de competitie, die toch allebei een heel ander profiel hebben. Aan de kant van Kansas City wordt het uitzonderlijke talent van Patrick Mahomes perfect uitgespeeld door een offensief genie, met name coach Andy Reid. Ook de kwaliteit van de receivers binnen zijn team laat hij niet onbenut. De kracht van Cleveland daarentegen is het grondspel. Met running backs van het formaat van Nick Chubb en Kareem Hunt (op de foto in de trui van de Chiefs), beschermd door een offensief met het niveau van de Browns, lijkt deze stoomwals van Ohio moeilijk te stoppen.

De revanche van de laatste wedstrijd van de play-offs

De Chiefs en de Browns stonden vorig seizoen tegenover elkaar in de play-offs. De Chiefs wonnen uiteindelijk met 22-17, maar Cleveland heeft het hen wel erg moeilijk gemaakt. De twee teams zouden elkaar in januari wel eens opnieuw kunnen ontmoeten, aangezien we hen allebei op het lijstje kandidaten voor de Super Bowl hebben gezet! Voor de Browns is deze wedstrijd een eerste kans om wraak te nemen. Tegelijk kan dit een keerpunt zijn tegenover een van de beste ploegen van de AFC.

Onze voorspelling: de Browns winnen.

Los Angeles Rams – Chicago Bears, maandag 13 september om 2u20 op Eleven Sports 2

Matthew Stafford zal zeker het noorden niet verliezen tijdens zijn eerste wedstrijd aan het hoofd van het Rams-offensief. Hij staat immers tegenover Chicago, het team van de NFC Nord-divisie dat hij meerdere keren ontmoette toen hij bij Detroit speelde. Hij speelt ook graag tegen dit team, aangezien hij 11 overwinningen tegenover 9 nederlagen tegen de Bears kan optekenen. Als je dan bedenkt in welke malaise de Lions de laatste jaren vaak verzeild zijn geraakt, kun je wel stellen dat de Bears hem goed liggen.

Andy Dalton: de nummer 1 quarterback bij de Bears, maar voor hoelang nog?

Nadat Chicago Andy Dalton uit Dallas heeft weggehaald, is het team naar de 11ste positie opgeklommen tijdens de eerste draft, om dan Justin Fields te selecteren. Bij de Bears is er geen sprake van dat ze hun veelbelovende werper meteen in het diepe zullen gooien. Dus mag Andy Dalton officieel aantreden. Dan is de vraag natuurlijk voor hoelang nog? Er bestaat natuurlijk geen magische formule om dat te voorspellen. Patrick Mahomes bleef bijna heel zijn rookieseizoen op de bank zitten, om het jaar daarop te knallen. Vorig seizoen heeft Justin Herbert dan weer geprofiteerd van de ongelukkige blessure van Tyrod Taylor (een ploegarts had zijn long geperforeerd tijdens een infiltratie). Hij nam de macht over bij de Chargers en werd direct een van de beste quarterbacks van de liga.

Onze prognose: deze wedstrijd winnen de Rams.

Ontdek het sportaanbod van Proximus Pickx

Nieuws

Bekijk alles
Top