Waasland-Beveren wacht al meer dan 9 jaar op een thuiszege tegen KVC Westerlo

Challenger Pro League | Zondagavond staan Waasland-Beveren en KVC Westerlo oog in oog voor misschien wel de eerste echte topper in het nieuwe 1B-seizoen. Beide teams namen een meer dan degelijke start en stonden voor de start van de vierde speeldag op de eerste en de tweede plek. Wie stoomt door en wie lost de rol (even)?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide teams speelden al een tijdje niet meer tegen elkaar in competitieverband. Op een bekermatch in 2019 (3-4 voor Westerlo) na is het al geleden van 2017; toen beide teams nog in 1A speelden. Voor Waasland-Beveren zal het gebrek aan matchen tegen Westerlo geen al te groot gemis geweest zijn, want de Waaslanders hebben het altijd moeilijk tegen de Kempenaars.

Zo is het namelijk al van mei 2012 geleden dat Waasland-Beveren thuis nog eens een driepunter kon pakken tegen Westerlo. Toen werd er een feestje gebouwd op de Freethiel dankzij een vlotte 3-1 zege na goals van Onana, Alves da Silva en Radzinski. Owusu scoorde toen voor Westerlo.

In de jaren nadien kwam Westerlo telkens een puntje rapen op de Freethiel en schakelde het in 2019 als 1B-team Waasland-Beveren uit in de Croky Cup. Guillaume De Schryver (nu bij Lierse K.) scoorde toen de winninggoal in de 93e minuut. Afwachten of het zondagavond ook zo spannend wordt en welke geelblauwe formatie dit keer aan het langste eind trekt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top