Excelsior Virton gaat zaterdag tegen Lommel SK op zoek naar een eerste driepunter. Maar om drie punten te pakken, moet je natuurlijk wel minstens één goal scoren. En laat dat net het grote probleem zijn bij de Luxemburgers.
Virton slaagde er in de eerste drie duels van het seizoen nog niet in om een doelpunt te netten. De Luxemburgers konden wel al 1x de nul houden, wat voorlopig dus resulteerde in een één op negen.

Coach Christophe Gregoire maakte gretig gebruik van de interlandbreak om zijn nog maar vers samengestelde team wat extra automatismen op te laten doen in oefenduels tegen Sprimont en RFC Seraing. De Luxemburgers scoorden prompt 6x (2x tegen Sprimont en 4x tegen Seraing) en lieten zo zien dat er toch wel wat buskruit in de benen zit.

Minuut 36

Dat moet zich nu natuurlijk ook vertalen in de competitie en om een negatief record te vermijden, zou Virton voor de 37e minuut een goal moeten scoren tegen Lommel SK. De Limburgers zijn namelijk momenteel nog altijd de ploeg die het langst moest wachten op een openingsdoelpunt sinds de hervormingen van tweede klasse tot 1B.

In 2019-2020 scoorde Robin Henkens na 306 speelminuten een eerste Lommelse goal (tegen KSV Roeselare) nadat de Lommelse kanonnen ook zwegen in de eerste drie duels. Als Lommel van dat record af wil, dan weet het alvast wat het moet doen in het Stade Yvan Georges. Lommel kon dit seizoen voorlopig 1x de nul houden (uit bij Moeskroen), maar kreeg in de twee andere duels wel vijf goals binnen.