Dit weekend staat de vierde speeldag van de D1B Pro League op het programma. De KBVB duidde deze vier scheidsrechters aan om de wedstrijden in goede banen te leiden.
Vrijdag 10/09/2021: SK Deinze - Excel Moeskroen: Michiel De Cuyper

De 29-jarige De Cuyper fluit vrijdag voor de vijfde keer in z'n carrière een wedstrijd van SK Deinze. De Oost-Vlamingen wonnen drie van de vijf duels die De Cuyper floot. Zo werd er vorig seizoen thuis gewonnen van Lommel SK (2-1) en Lierse Kempenzonen (3-0). Moeskroen komt De Cuyper voor het eerst tegen.

Zaterdag 11/09/2021: RE Virton - Lommel SK: Kevin Debeuckelaere

Met Debeuckelaere krijgen de twee groenwitte teams een ref die al enkele jaren aan de slag is in 1B. Zo kwam Lommel hem al 11x tegen. De Limburgers wonnen 4x, speelden 4x gelijk en verloren 3x. Debeuckelaere floot ook al 5x een strafschop voor Lommel. Virton stond nog maar 2x op het veld met Debeuckelaere als wedstrijdleider. De Luxemburgers wonnen 1x (0-2 op Roeselare in 2020) en verloren ook 1x (2-1 op Deinze in 2016).

Zondag 12/09/2021: Lierse K. - RWDM: Laurent Willems

Met Willems komen beide teams een ref tegen waarbij ze nog geen enkele match konden winnen. Lierse K. speelde al vijf duels met Willems als ref en verloor vijf keer. RWDM zit aan twee wedstrijden onder Willems en het haalde één puntje in die matchen. Vorig seizoen zakte de Oostkantonner al 2x af naar het Lisp. De match tegen SK Deinze leverde heel wat spektakel op (3-4) en de match tegen Seraing (0-1) leverde vooral een zure nasmaak op. De twee duels bij RWDM dateren beiden van het seizoen 2018-2019 (eerste amateurliga).

Zondag 12/09/2021: Waasland-Beveren - KVC Westerlo: Brent Staessens

De topper van de speeldag wordt geleid door Brent Staessens. De 24-jarige ref is aan zijn tweede seizoen bezig bij de profs en floot eerder dit seizoen ook al Virton - Westerlo (0-2). Vorig seizoen kwam Westerlo Staessens ook al tegen op speeldag 5 (1-1 bij Club NXT). In die match werd Biset nog uitgesloten met 2x geel. Waasland-Beveren maakt voor het eerst kennis met de jonge scheidsrechter.