Zet Gantoise haar titelambities kracht bij door te winnen tegen Braxgata?

Sport |

Een maand na het Olympische goud van de Red Lions is de Belgische mannelijke hockeycompetitie heropgestart. En net als in Tokio belooft het een spannende strijd te worden. Kijk maar naar de titelambities van Gantoise dat haar eeuwige rivaal dit weekend punten zag verliezen en hierdoor kan profiteren.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de eerste speeldag van de mannelijk Belgische hockeycompetitie verloor kampioen KHC Dragons verrassend genoeg van Racing. Hierdoor groeit de hoop en de ambitie bij de andere teams om dit seizoen voluit voor een plaats in de top vier gaan (en de play-offs) af te dwingen. Ook bij Gantoise, dat op speeldag twee Braxgata ontvangt en razend ambitieus is.

Gantoise miste vorig seizoen op een haar na de halve finales van de play-offs. De ploeg van coach Pascal Kina was zeer teleurgesteld maar mikt dit seizoen opnieuw op de play-offs. Dat wordt een moeilijke opdracht, maar geen onmogelijke.

De strijd om de play-offs begon echter niet schitterend. Gantoise speelde afgelopen weekend gelijk tegen de Waterloo Ducks (2-2) en de coach zag enkele werkpunten. “We speelden bij wijlen als schooljongens. Gelukkig was onze reactie goed en daar ben ik trots op. We zijn op de goede weg.” Kina had naar eigen zeggen baat gehad bij een langere voorbereiding. “Geen enkele club krijgt de zes weken die nodig zijn”, stelde de man. “De voorbereiding is eigenlijk elke zomer te kort… maar goed: dat geldt voor alle clubs dus er zijn geen excuses.”

Braxgata gefrusteerd

De volgende tegenstander van Gantoise is Braxgata. De Antwerpse club speelde afgelopen weekend net als Gantoise gelijk (2-2) en dat tegen Daring in Brussel. Braxgata speelde nochtans een goede wedstrijd en werd pas ingehaald 80 seconden voordat er afgefloten werd via een goal van Nahuel Salis. De torenhoge frustratie was af te lezen op de gezichten van onder andere Red Lion Loïck Luypaert die dankzij zijn doelpunt, de 1-2, dacht dat de buit binnen was.

We zijn dan ook benieuwd of Braxgata komend weekend zijn frustratie om kan zetten in doelpunten tegen Gantoise, en of de coach van de Gentenaren hiertegen een plannetje kan bedenken. 

Volg Gantoise - Braxgata vrijdag 10 september om 20u25 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top