Nederland en Turkije strijden om eerste plaats, Finland wil stunten tegen Frankrijk

WK 2022 | De interlandperiode eindigt op dinsdag 7 en woensdag 8 september met de zesde kwalificatiespeeldag voor het WK 2022. Via Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx, kan je genieten van de beste wedstrijden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In Groep A staat er een belangrijke speeldag op het programma. Portugal en Servië delen de leiding met 10 punten en hebben dus geen ruimte om punten te laten liggen. Portugal trekt dinsdag naar Azerbeidzjan (18u) en Servië gaat op bezoek bij Ierland (20u45). Servië heeft op papier de moeilijkste taak. Op de laatste speeldag staat er met Portugal-Servië dé absolute topaffiche op het programma. Beide landen willen daarom geen punten liggen.

Turkije wil eerste plaats behouden

Frankrijk speelde in zijn laatste twee matchen gelijk, maar veel schade bracht dat niet. De Fransen hebben als leider nog altijd vier punten meer dan het duo Finland en Georgië. De Finnen speelden echter twee matchen minder en kunnen dus in principe de leiding overnemen. Ze nemen het dinsdagavond (20u45) in het stadion van Lyon op tegen Frankrijk. Ze geloven alvast in een stunt, want Finland is het laatste land dat Frankrijk op eigen bodem wist te verslaan. Dat gebeurde in november 2020.

In Groep G herinnert iedereen zich nog hoe Turkije op de eerste speeldag Nederland met 4-2 versloeg. Oranje vocht terug en staat momenteel op één punt van leider Turkije. De topmatch vindt dinsdag om 20u45 plaats in de Amsterdam Arena, waar dus de eerste plaats op het spel staat. De twee landen zullen alles moeten geven omdat tegelijkertijd Noorwegen tegen Gibraltar en Montenegro tegen Letland op het programma staan. Noorwegen heeft evenveel punten als Nederland, en Montenegro heeft drie punten minder. In deze groep kan dus alles nog.

Nog een laatste kans voor Polen

Engeland kan woensdag een einde maken aan de spanning in Groep I. The Three Lions staan vijf punten voor op eerste achtervolger Polen, die ze om 20u45 in Warschau partij geven. Bij een zege staan de valiezen voor Harry Kane & co richting Qatar al klaar. Duitsland won met 6-0 van Armenië in Groep J en werd daardoor leider. De Mannschaft wil zijn goede vorm deze woensdag om 20:45 uur in IJsland bevestigen.

Spanje moet in Groep B winnen op het veld van Kosovo. La Roja won met 4-0 van Georgië en heeft daardoor de eerste plaats beet, met één punt meer dan Zweden. De Zweden hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld en hebben alles dus in eigen handen. Spanje moet dus winnen en hopen dat Zweden punten laat liggen op het veld van Griekenland.

Het programma bij Eleven Sports voor de zesde speeldag:

Dinsdag 7 september:

Woensdag 8 september:
Volg dinsdag 7 en woensdag 8 september de zesde kwalificatiespeeldag voor het WK 2022 op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top