Door de pandemie heeft Riot Games onlangs aangekondigd dat de Valorant Champions niet in Los Angeles, maar wel in Berlijn zullen plaatsvinden. Zoals velen al weten, heeft Riot daar studios die wekelijks gebruikt worden voor LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap.

Hoewel het belangrijkste Valorant-toernooi, Valorant Champions, normaal gezien van 2 tot 12 december in Los Angeles zou plaatsvinden, gooide de ontwikkelaar van de game de planning recent helemaal om.

Zowel de gezondheid van de medewerkers en de eenvoudigere reismogelijkheden naar Europa speelden mee in de beslissing van Riot om het evenement te verplaatsen naar ons continent, meer bepaald naar Berlijn.
"De huidige Europese reisrestricties zijn gunstiger om spelers van de deelnemende VCT-regio's te verplaatsen en bieden ons de beste mogelijkheid om de Champions te organiseren waarbij alle teams aanwezig kunnen zijn."

Riot Games volgt dus dezelfde logica die ze eerder gebruikten, wanneer de ontwikkelaar de League of Legends Worlds van China naar Europa haalde. Ter herinnering, het evenement zal alle teams verzamelen die zich tijdens het seizoen onderscheidden, door een Mastersoverwinning of met punten in het klassement.

De aankondiging vermeldt ook dat de beste teams ter wereld vanaf 10 september zullen verzamelen voor de tweede Masters, dat eveneens in Berlijn plaatsvindt. Jammer genoeg zal geen enkele Belg ons land mogen vertegenwoordigen.