Hans Vanaken scoort punten en verandert van status bij de Rode Duivels

Rode Duivels | Hans Vanaken deed het goed tegen Estland en trok die lijn door tegen Tsjechië. De spelbepaler van Club Brugge liet zich opmerken in een belangrijke match en profiteerde van het feit dat er een aantal smaakmakers ontbraken bij de Rode Duivels.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hans Vanaken kwam op het EK slechts enkele seconden tegen Finland aan spelen toe. Zijn laatste basisplaats dateerde van 30 maart 2021 tegen Wit-Rusland. Tegen Estland en Tsjechië mocht hij de afgelopen dagen twee keer in de basis starten. Tegen Estland was de Limburger al sterk met een goal en assist.

Toch was het een verrassing dat hij ook tegen Tsjechië aan de partij mocht beginnen. Roberto Martinez bevestigde daarmee zijn vertrouwen in de tweevoudige winnaar van de Gouden Schoen, want Tsjechië wordt aanzien als de sterkste tegenstander in de groep van België. Het was voor het eerst dat Vanaken twee matchen op rij in de basis startte bij de nationale ploeg.

Referentiematch

Vanaken bedankte voor het vertrouwen, en dat deed hij via goede prestaties. De aanvallende middenvelder was bepalend in Estland, maar speelde zijn referentiewedstrijd tegen Tsjechië. Hij speelde in steun van Romelu Lukaku en die rol lag hem zeer goed. Vanaken vond vlot het samenspel met Lukaku en Eden Hazard, en Vanaken liet zijn technische kwaliteiten de hele wedstrijd bewonderen.

Vanaken kon in het verleden nooit echt overtuigen tijdens de momenten dat hij eens een kans kreeg, maar tegen Estland en Tsjechië gaf hij zijn criticasters lik op stuk. Hij leverde tegen Tsjechië een prinsheerlijke assist voor Lukaku en hij zette Hazard met een prachtig hakje op weg naar de 2-0. In zijn laatste drie basisplaatsen was Vanaken goed voor drie goals en vier assists. Straffe cijfers.

Een nieuwe status?

Vanaken stond op de positie van Kevin De Bruyne, die door een blessure niet aanwezig was, en de Brugse smaakmaker bewees dat hij een goede vervanger is voor ‘King Kevin’. Vanaken heeft bewezen dat de bondscoach op hem kan rekenen in de grote matchen.

Martinez was danig onder de indruk van de prestatie van Vanaken. "Hans plukt de vruchten van het werk dat hij al maanden in de schaduw doet. Ik was ervan overtuigd dat hij dit soort prestaties kon brengen. Hij is gegroeid sinds hij bij de groep is gekomen. Daarnaast is hij tactisch een interessante speler omdat hij veelzijdig en intelligent is." Heeft Hans Vanaken op 29-jarige leeftijd en een jaar voor het WK zijn internationale carrière definitief weten te lanceren?

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels en Wit-Rusland (woensdag 8 september, 20u20) live op VTM, Pickx.be of of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top