Pomme, Aurel en David Numwami: deze muzikanten zorgen voor een onvergetelijke ‘Les Nuits de Botanique’

Van 8 tot en met 26 september worden de Botanische tuinen in Brussel elke avond omgetoverd tot een danspaleis. Proximus Pickx vertelt je graag meer over de talloze artiesten die je de komende maand in de prachtige plantentuin kan ontdekken.

Er zijn dit jaar drie podia waarop de artiesten zullen schitteren: het buitenpodium, de Orangerie en de Rotonde. De Londense singer-songwriter Kai Kwasi kreeg van de organisatie de eer om vanop het buitenpodium om 19u30 ‘Les Nuits Botanique’ op gang te trappen met zijn pop- en soulmuziek. Enkele ogenblikken later verschijnt This is the Kit op de Rotonde. Deze Engelse muzikante leeft en werkt in Parijs en zakt speciaal af naar Brussel om wat folkrock door de Botanische tuinen te jagen.

Pomme - Franse artieste van het jaar

De Franse zangeres Claire Pommet, beter bekend als ‘Pomme’, trapt dag twee van ‘Les Nuits Botanique’ af om 19u00. Deze 25-jarige Française is geen onbekende in de muziekwereld en bracht haar eerste album uit toen ze amper vijftien jaar oud was. Op haar zestiende schuimde ze bars af in Lyon waar ze cello speelde en haar zangkunsten perfectioneerde. 

In 2016 werd ze gevraagd om muziek te maken, samen met de Franse singer-songwriter Benjamin Biolay en kort daarna bracht ze een succesvolle EP uit getiteld ‘En Cavale’. De belangstelling voor Pommet groeide in Frankrijk en in 2017 dropte ze haar eerste album. Net op tijd, zo bleek, want Frankrijk lag vanaf dat moment aan haar voeten en we vermoeden dat de leuke mix van pop- en folkmuziek daar iets mee te maken heeft. In 2021 werd de zangeres zelfs uitgeroepen tot 'Vrouwelijke artieste van het jaar' tijdens de ‘Victoires de la Musique’-ceremonie. Het moet dan ook gezegd worden: Pomme is een van de weinige artiesten die een harp bespeelt op het podium, over een geweldige stem beschikt én de serieuze thema’s uit het leven niet schuwt.

 

Aurel - een straffe solo-act!

Nog voor Pomme het podium opstapt, heeft de Franstalige Belgische singer-songwriter Aurel het publiek al opgewarmd. Sommige muziekliefhebbers zullen Aurélio Mattern, Aurels echte naam, herkennen uit andere bands zoals Sonnfjord, Paon en Lucy Lucy. Daar bracht hij voornamelijk elektropop en nu hij in 2021 solo is gegaan, trekt hij die lijn helemaal door. Hij voegde aan zijn eigen muziek een vleugje melancholie en aantal scherpzinnige commentaren toe en flankeert die op een frisse beat waarop iedereen kan shaken.


David Numwami en zijn DIY-electropop

Wil je ondergedompeld worden in een wereld vol vrolijke popmuziek? Zak dan op 19 september af naar de Orangerie om David Numwami te ontdekken. Deze 27-jarige Brusselaar experimenteert al meer dan tien jaar met muziek, speelde in talloze bands en is gepassioneerd door pop, afrobeat en electro. Sinds kort wordt dit unieke talent opgemerkt in de Brusselse popscene en volgden een tal van samenwerkingen. Zo speelde hij samen met Flavien Berger, schreef hij muziek voor Moodoïd, Nicolas Godin en Xavier Veilhan. 

Het scheelde nochtans geen haar of we hadden helemaal niet kunnen genieten van Numwami’s creaties. De man had na zijn studies filosofie geen plannen met zijn muziek, maar werd op een dag alsnog opgebeld door de manager van Charlotte Gainsbourg. Die wou dat hij meeging op wereldtournee als instrumentalist en dat bracht zijn carrière in een stroomversnelling. Gelukkig maar, want nu kan iedereen genieten van de frisse en lichte elektropop van David Numwami.Info, programma of tickets bestellen? Bezoek dan snel de website van Les nuits de Botanique!

Muziek

Bekijk alles
Top