Hoewel G2 Esports een erg lastig seizoen achter de rug heeft, kijkt het team vooruit en bouwt het aan de ploeg van de toekomst. Daar hoort de Deen Rasmus "Caps" Winther bij, want die heeft zijn contract met een jaar verlengd en de speler blijft nu tot 20 november 2023.

Terwijl de gekwalificeerde ploegen zich voorbereiden op het wereldkampioenschap, dat waarschijnlijk zal plaatsvinden in Europa, richten de andere ploegen hun pijlen al op volgend seizoen. Dat is ook het geval voor G2 Esports. Zo zou de coaching staff door de recente resultaten van het team het roster herschikken om volgend seizoen wél goede resultaten te halen.

En die ploeg zou weleens rond de jonge Rasmus "Caps" Winther kunnen draaien. Het team heeft het contract van de talentvolle midlaner verlengd. Zijn contract liep tot op het einde van het seizoen 2022, maar de Deen doet er nu nog een jaartje bij.

Het is geen groot geheim dat het team, nochtans een van de grootste ploegen in de esports, er een catastrofaal seizoen op League of Legends heeft opzitten. De ploeg kon niet overtuigen in de Spring Split, maar slaagde er toch in om eerste te eindigen in het reguliere seizoen. In de derde ronde van de play-offs moesten ze wel het onderspit delven tegen de uiteindelijke winnaar, MAD Lions.

De Summer Split bracht geen soelaas voor de samoerai. Ze haalden de tweede plaats, maar gingen ten onder in de play-offs. Met hun vierde plek, kon G2 Esports voor de eerste keer in de geschiedenis niet deelnemen aan de Worlds. En dat ondanks de verrassende komst van Rekkles op de ADC.

© Michal Konkol - Riot Games

Er is momenteel ook heel wat te doen rond een eventueel vertrek van de Zweed. Er wordt volop onderhandeld met de teamleiding, maar een beslissing is er voorlopig niet.