KVC Westerlo naar volgende ronde Croky Cup na pittige match in Luik

Sport | KVC Westerlo heeft zich zondag geplaatst voor de 1/16 finales van de Croky Cup. De Kempenaars haalden een 1-0 achterstand op bij eerstenationaler RFC Luik en wonnen uiteindelijk met 1-3.

De overwinning kostte bloed, zweet en tranen bij Westerlo. Een 1-0 achterstand (goal van Herman na 24 minuten) werd nog wel voor de rust omgezet in een 1-2 voorsprong na doelpunten van Vaesen en Dierckx (penalty).

Maar in een spannende tweede helft had Westerlo het zeker niet onder de markt tegen een enthousiaste thuisploeg. De Luikenaars schreeuwden tot 2x toe tevergeefs om een penalty en doelman Koen Van Langendonck moest zich enkele keren onderscheiden. De troepen van Jonas De Roeck bikkelden zich een weg naar het laatste fluitsignaal en in blessuretijd nam Dierckx met zijn tweede van de match alle twijfels weg: 1-3.

Westerlo schaart zich zo - net als reeksgenoten Lierse Kempenzonen en RWDM - bij de laatste 32 in de Croky Cup. In de volgende ronde wacht een eersteklasser.