De Rode Duivels sluiten het drieluik van september in de kwalificaties voor het WK van 2022 in Qatar woensdag af met het duel op verplaatsing tegen Wit-Rusland, dat vanwege de politieke situatie in het land in het Russische Kazan afgewerkt wordt. Bondscoach Roberto Martinez zal in het verre Kazan (moeten) roteren.
"Romelu Lukaku en Jan Vertonghen zijn geschorst, en Thomas Meunier gaan we zo'n lange vliegreis niet aandoen", zei de Spanjaard na de zege (3-0) tegen Tsjechië. "We spelen drie duels in zeven dagen dus moeten zien dat iedereen fit en fris blijft." Meunier is nog niet wedstrijdfit na een besmetting met het coronavirus. Ook Thibaut Courtois, die wat last heeft aan de achillespees, laat het duel schieten. Zij keren terug naar hun club.
De Rode Duivels behaalden op de vijfde speeldag in kwalificatiegroep E voor het WK van 2022 in Qatar tegen Tsjechië in het Brusselse Koning Boudewijnstadion een vlotte 3-0 zege. Jubilaris Romelu Lukaku effende voor de Belgen het pad met een vroege treffer.