Lisandro Magallán, de nieuwe advocaat van de verdediging van Anderlecht

Jupiler Pro League | Anderlecht staat momenteel twaalfde in de Jupiler Pro League en kende dus een wisselvallig competitiestart. Om de verdediging nog wat extra te versterken, kwamen de Brusselaars uit bij Lisandro Magallán. Hij werd op huurbasis overgenomen van Ajax.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht wist Lisandro Magallán (op de foto met Ajax in de zomer in duel tegen Anderlecht) op de laatste dag van de transfermarkt te huren van Ajax. De Argentijnse centrale verdediger moet Hannes Delcroix vervangen, die door een knieblessure enkele maanden buiten strijd is.

RSCA haalde met de verdediger een ervaren pion in huis en die met Boca Juniors in 2015, 2017 en 2018 de titel won. Daarnaast bereikte hij met hen ook de finale van de Copa Libertadores. Hij was er geliefd bij de aanhang, nadat hij er in 2014 wist te scoren tegen grote rivaal River Plate. In januari 2019 trok hij naar Ajax, waar hij de harten van de fans nooit wist te veroveren.

Studies en voetbal

De verdediger van 1m85 liet zich ook naast het veld opmerken. Hij combineerde immers het voetbal met het studeren van rechten, wat hem de bijnaam 'de Advocaat' opleverde. "Ik heb gestudeerd om plezier te hebben. Ik wilde niet 24/7 met voetbal in mijn hoofd zitten. En dankzij de studies kon ik mijn brein op gang houden, wat interessant kan zijn tijdens een wedstrijd als het nodig is. Iets snel begrijpen of je kunnen aanpassen aan een spelsituatie", legde hij destijds uit aan TyC Sports.

Het maakt van Lisandro Magallán een atypisch personage in de voetbalwereld. Hij gaf in 2017 tegenover La Nacion aan dat hij geen voorkeursbehandeling wil omdat hij een voetballer is. "Ik wil een normaal leven leiden. Ik vertrouw op God en mijn familie en ik ben niet meer dan iemand anders omdat ik een voetballer ben."

Stilaan een clubhopper

Sinds zijn aankomst op Europese bodem in januari 2019 heeft de verdediger, die met Argentinië meedeed aan de Olympische Spelen in Rio, niet echt tijd gehad om tot rust te komen. Negen maanden na zijn overstap naar Ajax werd hij uitgeleend (met een aankoopoptie) aan Alavés in La Liga. De huurperiode loopt af, maar Magallán had geen kans om zijn koffers uit te pakken omdat hij nadien naar Crotone in de Serie A trok. Daar kwam hij vorig seizoen aan 28 wedstrijden.

Aan het einde van dit seizoen zal hij wellicht weer de nodige onzekerheid hebben over zijn bestemming, al heeft Anderlecht een aankoopoptie afgedwongen. Hij kan zich de komende bewijzen in de Jupiler Pro League, met meteen de partij tegen KV Mechelen als eerste test. Beide ploegen hebben zeven punten, maar Anderlecht speelde één wedstrijd minder dan de Maneblussers.

Volg de Jupiler Pro League-wedstrijd RSC Anderlecht - KV Mechelen op zondag 11 september live vanaf 13u10 op Eleven Pro League 1, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top