Club Brugge sloeg stevig toe op de transfermarkt na de zeperd bij AA Gent

Jupiler Pro League | Twee weken geleden verloor Club Brugge met 6-1 op het veld van AA Gent. Dat was een vernedering voor de trotse landskampioen. Zij reageerden enkele dagen later door stevig uit te halen op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge wist voor de match tegen AA Gent al de nodige transfers af te ronden. De Bruggelingen haalden Tibo Persyn (19), Stanley Nsoki (22), Owen Otasowie (20) en Ruben Providence (20) naar het Jan Breydelstadion. De zware nederlaag tegen AA Gent zette het bestuur van Club aan om op de laatste dag van de mercato nog vier spelers aan te trekken.

Antonio Nusa was de eerste versterking die Club Brugge die dag aankondigde. Hij is pas 16 jaar oud en wordt beschouwd als een groot talent in het Noorse voetbal. De vleugelspeler, die overkwam van Stabaek, speelde 11 wedstrijden in de Noorse eerste klasse en trof daarin 3 keer raak. Hij tekende voor 3 seizoenen bij Club Brugge.

De terugkeer van Izquierdo

Club Brugge ging ook shoppen bij Stade Rennes, waar het met Faitout Maouassa een 23-jarige Franse linksback weghaalde. In 2016 maakte hij nog deel uit van het Europees kampioensteam bij de U19. Hij werd tussen 2018 en 2019 uitgeleend aan Nîmes en speelde sinds 2017 80 wedstrijden voor Rennes.

De verrassendste transfer was de terugkeer van José Izquierdo, een beetje zoals Wesley Moraes enkele dagen eerder. De speler vertrok gratis bij Brighton. De 29-jarige Izquierdo trok tussen 2014 en 2017 al het Brugse shirt aan en was er succesvol met een titel, een beker, een Gouden Schoen en een award van Profvoetballer van het Jaar. Hij besloot om zijn geluk te beproeven in Brighton, maar door veel blessureleed kende hij daar weinig voetbalplezier. Club Brugge geeft hem de nodige tijd om weer wedstrijdfit te geraken.

Hendry weggehaald bij de buren

Tot slot was de ‘grootste transfer’ misschien wel die van de Schotse verdediger Jack Hendry. De 26-jarige international werd vorig jaar door Celtic uitgeleend aan KV Oostende, dat hem deze zomer definitief aantrok.

De regerende Belgische landskampioen besloot het bedrag van zijn ontsnappingsclausule, ongeveer 5 miljoen euro, te betalen. Hij tekende een contract van 4 jaar bij Club Brugge. Opvallend: Jack Hendry kan zijn debuut deze vrijdag maken tegen… KV Oostsende.

Volg Club Brugge – KV Oostende aanstaande vrijdag om 20u45 en de hele Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top