Lastige bekeravond voor 1B-teams: Waasland-Beveren uitgeschakeld, Lierse K. en RWDM met moeite door

Sport | Zaterdag kwamen Waasland-Beveren, RWDM en Lierse Kempenzonen in actie in de vijfde ronde van de Croky Cup. Het trio had de grootste moeite om zich te onderscheiden van hun tegenstander uit de amateurreeksen. Aan de rust stond het overal nog 0-0; na de pauze ging het de verkeerde kant op voor Waasland-Beveren terwijl de andere twee teams de kwalificatie toch nog over de streep trokken.

Waasland-Beveren moest op bezoek bij provinciegenoot Dender EH en het greep de thuisploeg meteen bij de keel. Dat leverde kansen op voor Verstraete, Efford en Albanese maar de 0-0 bleef op het bord tot aan de rust. Na de pauze leek Hoggas de ban te breken, maar zijn doelpunt werd (terecht) afgekeurd voor buitenspel. Nadien kreeg Waasland-Beveren het moeilijker om kansen te creëren (al trof Faucher nog wel de lat) en tien minuten voor tijd presenteerde Dender EH de rekening. Hens haalde uit vanop zo'n 25 meter en Jackers zag de bal achter zich tegen de touwen ploffen: 1-0 en einde bekeravontuur voor Waasland-Beveren.

RWDM kende een soortgelijke wedstrijd op het veld van eerstenationaler CS Visé. Al kantelde hier de match in het slot wél in het voordeel van  de 1B-club toen invaller Libert zo'n tien minuten voor affluiten de 0-1 binnen werkte. De krappe voorsprong bleef op het bord in een spannende slotfase waardoor RWDM zich dus bij de laatste 32 schaart in het bekertornooi.

Ook Lierse Kempenzonen zit bij die laatste 32. De Kempenaars speelden al hun derde bekermatch van het seizoen en ook dit keer trokken ze aan het langste eind ten koste van Rupel Boom. Voor de pauze zag Van Acker nog een goal afgekeurd worden voor buitenspel, maar vlak na de koffie kon de middenvelder toch vieren. Nog voor het uur verdubbelde Stallone Limbombe de voorsprong waardoor de Kempenaars al bij al nog makkelijk de match uit konden spelen: 2-0.

Zondag komt KVC Westerlo nog in actie tegen op het veld van RFC Luik. De andere 1B-teams (Lommel SK, Excel Moeskroen en SK Deinze) werken pas binnen een dikke week hun 1/32 finale af.