Op de eerste speeldag van de nieuwe jaargang van de BENE-League handbal hebben de Belgische en de Nederlandse kampioen vlotjes de maat genomen van hun tegenstanders. Bocholt was een maatje te groot voor Atomix, dat enkel in de eerste tien minuten wat weerwerk kon bieden. Maar van 4-4 ging het in een ruk naar 7-16 aan de rust en waren de kaarten geschud. Bocholt maakte er in de tweede helft een oefendrafje van maar won overtuigend met 19-31. Dat deed ook Aalsmeer tegen nieuwkomer Quintus. De 41-24 eindscore spreekt voor zich.
Pelt vertrok met een bang hart naar Bevo. Vrees die ongegrond bleek, Pelt slaagde er in de eerste helft niet in afstand te nemen, 16-16, maar deed dat in de tweede helft wel. Het overwicht vertaalde zich in 29-34 winst. Wezet kreeg het ambitieuze Volendam tegenover zich. De twee kandidaten voor een plaats in de final four deelden de punten, 30-30. Het Nederlandse onderonsje tussen Lions en Hurry Up eindigde op een 31-30 zege voor de mannen uit Sittard. 
De derby tussen Tongeren en Hasselt - twee clubs die volgend seizoen een fusie aangaan - tot slot werd afgesloten met 28-21 winst voor de Eburonen. Initia had een kwartier voor inrukken nog uitzicht op de zege maar kwam in het sotkwartier kracht en adem tekort om Tongeren van de zege te houden.