Geeft Eden Hazard er na het WK 2022 de brui aan bij de Rode Duivels?

Rode Duivels |

Eden Hazard stond in de wedstrijd tegen Estland opnieuw in de basis bij de Rode Duivels. De kleine dribbelkont speelde, tegen alle verwachtingen in, een puike partij. Toch zijn we niet helemaal tevreden. Hazard kondigde immers aan dat het volgende WK wel eens zijn laatste zou kunnen zijn.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was even schrikken in Estland, en niet omwille van de herfsttemperaturen. De Rode Duivels werden in Tallinn na twee minuten in hun hemd gezet en dat door een lepe Est die enkele defensieve blunders genadeloos afstrafte. De Duivels zijn echter nog steeds de nummer 1 op de FIFA-wereldranglijst en sloegen niet in paniek. Ze drukten het gaspedaal in, scoorden een aantal keer en wonnen de partij met 2-5. Oef!

Aan het stuur van de rode bolide zat kapitein Eden Hazard. Hij nam zijn ploeg mee op sleeptouw en strooide met slimme passes. Eentje daarvan belandde enig mooi op het Lokerse voorhoofd van Hans Vanaken, die vervolgens de 1-1 maakte en zijn defensieve blunder uit de openingsfase kon uitwissen. Volgens HLN-analist Marc Degryse is Hazard terug, ondanks het feit dat hij nog niet overal doortastend genoeg was.

De botte bijl...

Marc Degryse heeft een punt, want Hazard is wel degelijk even weg geweest. Nadat de 30-jarige dribbelaar twee snertseizoen beleefde bij Real Madrid, leek hij begin dit jaar eindelijk uit de dood te zijn opgestaan. Dat zag je ook aan Edens vormpeil bij de Rode Duivels op het EK. Daar werd hij langzaam gebracht, maar eens hij op het veld stond zag je dat petit Eden opnieuw naar zijn beste vorm aan het toegroeien was met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Portugal die de Rode Duivels met 1-0 wonnen.

Op het einde van de wedstrijd sloeg het noodlot echter alweer toe. De Portugezen hadden immers de botte bijl boven gehaald en dat had het dijbeen van Hazard geweten. Dat begon namelijk naar het einde van de wedstrijd toe te protesteren, waarna Eden Hazard geblesseerd het veld moest verlaten. De wedstrijd tegen Portugal werd Edens laatste wedstrijd op het EK. Hij kon niet meer aan de aftrap komen tijdens de kwartfinales en zag, samen met de rest van België, hoe de Italianen de Rode Duivels in een hoek dreven. 

En na het WK 2018?

In een interview met het Het Laatste Nieuws stelde Hazard onlangs dat het ‘moeilijk’ zal worden voor de Rode Duivels om het volgende WK winnend af te sluiten. “Onze topjaren zijn nu, en niet over anderhalf jaar”, opperde hij. Of de jonge garde even goed zal presteren bij de Rode Duivels, zal ook nog moeten blijven volgens Hazard. Vast staat wel dat Eden zich beter in zijn vel voelt in vergelijking met een jaar geleden. “Ik ga een goed seizoen tegemoet, ik voel het”, knipoogde hij. Maar dan liet Hazard een bommetje los: "Tot Qatar ben ik nog Rode Duivel, maar daarna weet ik het nog niet. Alles zal afhangen van mijn conditie en van het moment”, besloot de dribbelkont. We zijn dan ook benieuwd of we de laatste jaren van Eden Hazard als Rode Duivel momenteel aan het meemaken zijn.

Bekijk de wedstrijden tussen België en Tsjechië (op zondag 5 september om 20u20) en Wit-Rusland en België (woensdag 8 september om 20u25) live op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top