Selectiestats 1B: SK Deinze heeft (nog steeds) de oudste kern; Lommel heeft jongste selectie

Sport | Nu de zomerse transferperiode gesloten is en ook alle last-minute koopjes bekend zijn, kunnen we eens enkele statistieken trekken uit de selecties van de 1B-teams. Zo is het misschien wel eens interessant om de gemiddelde leeftijden van de selecties naast elkaar te leggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit jaar schommelen de acht selecties tussen 26,4 jaar (SK Deinze) en 22,4 jaar (Lommel SK). De Oost-Vlamingen hebben dus voor het tweede seizoen op een rij de oudste selectie ondanks het gegeven dat de club er deze zomer expliciet op hamerde om de kern te verjongen. Dat lukte, al is het maar nipt. Want vorig seizoen sloot Deinze het seizoen af met een gemiddelde leeftijd van 26,5 jaar.

SK Deinze gaat nipt Excel Moeskroen vooraf. De Henegouwers haalden de voorbije weken heel wat dertigers naar Le Canonnier, maar hielden hun gemiddelde leeftijd toch nog relatief laag omdat er ook wel wat jongens doorstroomden van de jeugdacademie.

Aan de andere kant van de tabel staat Lommel SK. De Limburgers mikten deze zomer voornamelijk op jong (buitenlands) talent en gaan het seizoen tegemoet met een gemiddelde leeftijd van 22,4 jaar. De inderhaast bijeen gezochte selectie van Excelsior Virton is net iets ouder met een gemiddelde leeftijd van 22,7 jaar.

Gemiddelde leeftijd per selectie

26,4: SK Deinze
26,0: Excel Moeskroen
25,7: RWDM
25,0: Lierse Kempenzonen

24,8: KVC Westerlo
24,4: Waasland-Beveren
22,7: Excelsior Virton
22,4: Lommel SK


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top