De Ronde van Luxemburg en Slowakije, de laatste loodjes voor het WK wielrennen

Het wereldkampioenschap wielrennen dat dit jaar in Vlaanderen zal worden verreden, komt snel dichtbij. Maar voor de hoogmis van het wielrennen begint, staan er nog twee rondes in Luxemburg en Slowakije op de agenda.

Wie zal Ulissi in Luxemburg opvolgen?

Van 14 tot 18 september vindt de Ronde van Luxemburg plaats. De renners krijgen vijf etappes van in totaal iets meer dan 700 kilometer voor hun kiezen. Er is voor elk wat wils, want de etappes hebben elk een zeer verschillend profiel. Zowel sprinters als punchers zullen er zeker hun gading vinden!
 
Voor de eerste keer sinds 2006 kunnen wielrenners in de vierde etappe rond Dudelange een tijdrit afwerken. Volgens kenners zal het vooral de tweede etappe tussen Steinfort en Esch-sur-Sûre zijn waar het kaf van het koren gescheiden zal worden. Benoit Cosnefroy, Caleb Ewan, Vincenzo Nibali, Bob Jungels of zelfs Oliver Naesen zullen proberen in de voetstappen te treden van Diego Ulissi, winnaar van 2020.

Sagan rijdt thuiswedstrijd

Bijna tegelijkertijd - van 15 tot 19 september - zullen andere wielrenners hun beste beentjes voorzetten in de Ronde van Slowakije. Het wordt een ronde met vier etappes en een heel bijzondere openingsproloog: 1.600 meter inspanning voor twee rechte stukken en een U-bocht. Voor de rest liggen er drie etappes voor de boeg met veel hoogteverschil die puncheurs ongetwijfeld zullen aanspreken. De laatste etappe is op het lijf geschreven van sprinters.
 
Deze editie wordt uitzonderlijk omdat Peter Sagan, geboren en getogen in Slowakije, voor het eerst zal meedoen. Ook voormalig Europees kampioen Giacomo Nizzolo zal aanwezig zijn, samen met Alexey Lutsenko, Yves Lampaert, Alvaro Hodeg en Chris Froome. Eén van de vragen die op ieders lippen ligt is of de eindoverwinning opnieuw naar Deceuninck - Quick Step gaat. De Belgische wielerploeg heeft met Alaphilippe, Lampaert en Jannik Steimle al drie jaar op een rij een zege behaald.
 
Je kan alle etappes van de Ronde van Luxemburg en de Ronde van Slowakije volgen op Eurosport.

Wielersport

Bekijk alles
Top