Cultserie ‘The Office’ komt naar Netflix

‘The Office' komt op 23 oktober naar Netflix! Voor degenen die nog niet bekend zijn met Michael Scott en zijn medewerkers, is dit een kans om de leemte op te vullen. Voor de fans is dit een nieuw excuus om de negen seizoenen van de cultsitcom voor de zoveelste keer te verslinden.

Dit is nieuws dat velen zou moeten verheugen, gezien het wereldwijde succes van ‘The Office’ (VS) sinds de start in 2005. Vanaf 23 oktober kunnen fans van de serie op Netflix weer genieten van de onhandigheid van Michael Scott (Steve Carell), een baas die even gênant als vertederend is, de flirtende blikken tussen Pam (Jenna Fischer) en Jim (John Krasinski), of de nimmer aflatende vete tussen die laatste en de meedogenloze Dwight (Rainn Wilson).
 
De serie, die de vorm aanneemt van een mockumentary, toont het dagelijkse leven van kantoorpersoneel bij de fictieve Dunder Mifflin Paper Company in Scranton, Pennsylvania. De briljante Steve Carell speelt Michael Scott, het centrale personage in deze mockumentary die denkt dat hij grappig en geliefd is, wat verre van de waarheid is.

Een idee van Ricky Gervais

‘The Office' werd oorspronkelijk bedacht door acteur Ricky Gervais en in 2001 tot leven gebracht. De Britse serie telde slechts twaalf afleveringen, maar werd in verschillende versies over de hele wereld aangepast. Het was echter de Amerikaanse versie met 201 afleveringen die het meest succesvol was.
 
Het eerste seizoen, dat in 2005 van start ging en trouw was aan het door Gervais bedachte script, kreeg een gemengd onthaal. Maar de Amerikaanse versie emancipeerde zich al snel van de oorspronkelijke serie door eigen plots en personages te ontwikkelen, en werd in de loop der seizoenen een monument van de popcultuur.

“De beste serie aller tijden”

De komische kracht van Steve Carell, die een kleurrijke, maar minder duistere en veel sympathiekere baas speelt dan die van Ricky Gervais, speelde een grote rol in het succes van de serie, die een golf van prijzen won (waaronder een Golden Globe voor Carell in 2006) en aanleiding gaf tot talloze memes op het web.
 
En als je nog steeds niet overtuigd bent van dit juweeltje van absurdistische humor, moet je weten dat de serie onlangs is uitgeroepen tot "beste serie aller tijden" door het tijdschrift Watch and Listen, vóór 'Friends' en 'Dr House'!
 
Ontdek ‘The Office’ vanaf 23 oktober op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top