Dit weekend is goed gevuld met de WRC en MotoGP!

De drukke sportieve zomer ligt net achter ons maar niet getreurd: we hebben dit weekend een flinke dosis auto- en motorsport op de agenda! De volgende wedstrijden kunnen bepalend zijn voor het toekennen van titels.

Neuville in Griekenland

Voor het eerst in acht jaar komt er opnieuw een WRC-rally in Griekenland op de kalender. De rallyrijders zullen hun handen vol hebben met een bochtig, rotsachtig parcours in een zanderig en warm klimaat. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een memorabele editie van dit WRC-kampioenschap, dat momenteel nog steeds gedomineerd wordt door Sébastien Ogier en zijn Toyota-ploeg. Ondanks zijn vijfde plaats in de Rally van Ieper staat Ogier nu toch aan de top in de ranglijst. In Ieper moest Ogier Neuville voor zich dulden, hij won immers de race en haalde zo zijn 14de titel in zijn WRC-carrière. Met een beetje geluk haalt onze landgenoot in de Acropolis Rally zijn 15de zege.

Je kan de Power Stage van de Acropolis Rally vanaf zondag 12 september om 9u25 bekijken op Tipik.

Wie heeft geluk in de 13e MotoGP-ronde?

Dit weekend zullen een reeks MotoGP-rijders in het Spaanse Aragon strijden om de zege. In de laatste race in Silverstone was het Fabio Quartararo die de hoofdvogel afschoot. Hij domineerde de competitie en behaalde zo zijn vijfde overwinning dit seizoen. Momenteel heeft hij een voorsprong van 65 punten in het rijderskampioenschap. In Moto 2 heeft Remy Gardner ook een goede voorsprong in het rijdersklassement, net als Pedro Acosta in de Moto 3. Deze drie rijders zullen dit weekend in Spanje ongetwijfeld een stap dichter naar de wereldtitel zetten.
 
Je kan deze drie wedstrijden live volgen op zondag 12 september via Eurosport 1: de Moto 3 om 10:55 uur, de Moto 2 om 12:15 uur en de MotoGP om 13:40 uur.

Auto-moto

Bekijk alles
Top